Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő ollózós góllal indult az MLS-playoff

2015. október 29., csütörtök 10:30

Hihetetlen nagy góllal és meglepő eredménnyel indult az MLS rájátszása. Az észak-amerikai labdarúgó bajnokságban a két főcsoport negyeddöntőjét rendezik, csütörtök hajnalban rögtön kiesett a tavalyi bajnok Los Angeles Galaxy, Steven Gerrard így mehet nyaralni, vagy akár vissza is térhet a szünet alatt a Liverpoolba, mint ahogy azt Thierry Henry tette éveken át.

A játéknap legszebb jelenetét a DC United–New England meccsen rögzítették. A találkozó a vendégcsapat góljával indult, ami Puskás-díjat érően sikeredett. A 15. percben Kevin Alston ment el a jobb oldalon, nagyszerűen ívelte középre a labdát, érkezett Juan Agudelo és látványos, ollózós góllal szerzett vezetést.

A washingtoniak még az első félidőben egyenlítettek, majd a 83. percben Chris Rolfe az elődöntőbe lőtte a csapatot, ahol – a péntek hajnali eredmények függvényében – a Columbus Crew, vagy a New York Red Bull lesz az ellenfél. Az alapszakaszban elért helyezések alapján sorsolják tovább a csapatokat.

Óriási meglepetésre máris kiesett a Steven Gerrarddal, Giovani dos Santosszal és Robbie Keane-nel megerősített tavalyi bajnok, a Los Angeles Galaxy. A negyeddöntőben a Seattle 39 537 néző előtt 3-2-re legyőzte a címvédőt. A Soundersben futballozó Clint Dempsey góljával indult a meccs, a Galaxy kétszer is egyenlíteni tudott, de a svéd Erik Friberg góljára már nem volt válasz.

Péntek hajnalban újabb két meccs lesz, az alapszakasz helyezése alapján a Montreal Impact a Torontót fogadja. Majd hajnali háromkor jön Németh Krisztiánék meccse. A Sporting Kansas City a Portland vendége lesz. A két csapat ebben a szezonban háromszor játszott egymással és csak egy gól esett. Azt is Németh lőtte még október 4-én, idegenben. A meccs hajnali háromkor kezdődik.

MLS, rájátszás, főcsoport negyeddöntő

DC United-New England 2-1

Seattle Sounders-Los Angeles Galaxy 3-2

Rovatok