Index Vakbarát Hírportál

Amiről Dárdai augusztusban álmodott, az valóság most

2015. október 30., péntek 09:19

A hétvégi német bajnoki forduló egyik rangadóját az átlag felett szereplő Hertha BSC és a szeptemberi edzőváltás után az öt legutóbbi meccsén és a szerdai kupafordulóban is győztes Mönchengladbach játssza.

A Bild beharangozójában megemlíti, hogy a berliniek a megszerezhető 12 pontból 10-et megszereztek az Olimpiai Stadionban, még az első fordulóban a Werder távozott ponttal (1-1), és 8-2-es gólkülönbséggel hozták le a négy meccset.

„Hatvanezer néző előtt fogunk játszani, óriási motivációt kell, hogy jelentsen mindez. Ez egy igazi ünnepnap. A riválisunk nagyon jó szériában van, de mi leszünk otthon. Tavaly még képtelenek voltunk arra, hogy egy topcsapatot legyőzzünk. Idén már nem. Megvan az önbizalmunk és a tudásunk is ehhez. Természetesen nyerni szeretnénk” – vezette fel Dárdai.

Még a szezon elején azt kérdeztem tőle, kimehetnek-e 60 ezren a stadionba a Gladbach ellen. Azért választottam azt a meccset, mert tíz forduló után már lehet következtetni, mire juthat a csapattal.

Azt válaszolta, ha 60 ezren lesznek, az a munkájának egyik legfontosabb a fokmérője. Még akkor is, ha a Gladbach nem tradicionális rivális, nem olyan meccs, amelyikre az egész város vár. Egyébként 40 ezres átlagról sikerült kimozdítania a nézőszámot.

Szintén a szezon előtt azt mondta, akkor lesz majd öltönyös edző, ha az Európa Ligáért harcol a csapata. Most tehát akár már állhatna öltönyben is a kispad mellett, de azt nyilatkozta: „Még fiatal edző vagyok, jobb, ha látszik a munka rajtam, és ehhez jobban illik a melegítő.”

Ha a Hertha nyerne, 20 pontja lenne. Az egész szezonra negyvenet terveztek, azaz ennek felét 11 forduló alatt összekaparná a berlini klub.

Rovatok