Index Vakbarát Hírportál

Még sohasem verték el ennyire Dárdait

2015. október 31., szombat 17:27

Dárdai Pál győzelmet ígért a Gladbach elleni szombati meccsre, úgy érvelt, hogy tavaly még nem volt meg a kellő erő a Herthában, hogy egy topcsapatot is felülmúljon, mindez idénre megváltozott. 

Tévedett, a Bajnokok Ligájában érdekelt Mönchengladbach egy sima hármassal távozott a berlini Olimpiai Stadionból, 56 ezer néző legnagyobb bánatára.

A bajnokságot rémisztően kezdő Gladbach az edzőcsere után – Favrét Schubert váltotta - hat győzelmet ért el zsinórban, és az utolsó helyről egycsapásra a negyedik helyre emelkedett.

Kevéssel az első félidő fele után két perc alatt kapott két gólt a Hertha, Wendt (26. perc) majd Raffael (28. perc) volt eredményes. A harmadik találatot Xhaka már a fordulás után büntetőből érte el.

A berliniek a hajrában szépítettek, de hamarosan kaptak még egyet. (1-4) Hazai pályán még három gólt sem kaptak, nemhogy négyet, amióta februártól a magyar szakvezető ül a klub kispadján.

3-1-re is csak egyszer, Dortmundban kapott ki a Hertha, még augusztus végén.

A Gladbach ezzel tehát már a negyedik, de a Hertha is hatodik maradt, miután a Leverkusen is kikapott.

Szalai Ádám (Hoffenheim) a kispadról nézte végig csapata új edzőjének (Huub Stevens) a bemutatkozását, és a gól nélküli döntetlent Kölnben.

Rovatok