Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Jókor jött ez a hidegzuhany

2015. november 1., vasárnap 13:56

Nagy verésbe (1-4) szaladt bele a Hertha BSC a szombati fordulóban, ettől még a hatodik helyen maradt a tabellán, de kiderült: illúzió, hogy egy topcsapatot képes legyőzni a berlini klub. Még ha ebben bízott a publikum mellett a szakvezető is. A BL-ben érdekelt tavalyi bronzérmes Mönchengladbach ugyanis egy másik sebességfokozatban futballozott.

Dárdainak ilyen rossz meccse, és ilyen súlyos vereség még nem volt, csapata ugyan majdnem 120 kilométert futott, leginkább a labda után loholt. A Gladbach több párharcot nyert meg, többet birtokolta a labdát, pontosabban passzolt. Mindenben jobb volt.

„Jókor jött ez a hideg zuhany egész Berlinnek, mielőtt nemzetközi kupaszereplésről álmodoznának. Megérdemelten kaptunk ki, ez vitán felül áll. Nem uraltuk a meccset, amit elterveztünk, jó, ha negyedórán át tudtuk csak tartani. A legfontosabb most, hogy a fejeket rendezzük, ezért két nap szabadságot adok a srácoknak. A Hannover elleni meccs ugyanis igen fontos” - reagált a meccs után a 39 éves magyar edző.

A Hannover amúgy - még idegenben is - sokkal inkább az ő súlycsoportjuk, tavaly velük voltak nagy harcban a kiesés elkerüléséért, és a Hannover azóta sem újult meg, nincs ugyan most kieső helyen, de ebben közrejátszott a szerencse is, hiszen kézzel ütött góllal nyertek meccset idegenben.

Nem túl jó hír a Herthának, hogy Salomon Kalou-t a félidőben egy ütközés után le kellett cserélni, mert kisebb agyrázkódása volt. A másik csatár, Vedad Ibisevic pedig piros lap miatti eltiltását töltötte.

A Hertha 40 pontot tervezett a szezonra, 11 forduló alatt 17-et gyűjtött, vagyis abszolút tartható az elvárás. A Német Kupában is állnak még, vasárnap este sorsolják a nyolcaddöntőt.

58566 néző látta egyébként a helyszínen a meccset, ami jó adat, tavaly átlagban 15 ezerrel voltak kevesebben.

Rovatok