Index Vakbarát Hírportál

Storck: A játékosok állapotától függ a koncepció

2015. november 2., hétfő 18:23

„Feketén-fehéren akarom most látni a játékosok állapotát, ez segít nekem egy koncepció kidolgozásában” – idézi az MTI a válogatott szövetségi kapitányának, Bernd Storcknak a szavait, aki kiemelte, hogy a keddi erőnléti felmérőtől függ majd a további terv. Annyit viszont már tud, hogy a két pótselejtező közti négy napban kiemelt figyelmet szentelnek a regenerációnak, ezért nem is repülnek vissza majd egyből Oslóból az első mérkőzés után.

A 85-szörös válogatott Gera Zoltán pontosan tudja, hogy pályafutása legfontosabb két mérkőzése következik, ám mivel a Fulhammel 2010-ben játszott Európa Liga-döntőt, már volt dolga hasonló nyomást jelentő mérkőzéssel. Ezért a társainak azt javasolja, hogy ne húzzák fel magukat semmin a mérkőzés előtt, ezért kerüljék a híreket és a szakértői véleményeket is.

„36 éves vagyok, tudom, mit csinálok rosszul, vagy jól és hogy miben kell fejlődnöm, nekem ez pont elég” – mondta Gera.

A válogatott Storck irányítása alatt egyelőre a Magyarországon játszó játékosokkal készül Telkiben, a többiek később csatlakoznak a kerethez. Az első pótselejtező jövő csütörtökön Oslóban lesz, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik majd.

Rovatok