Index Vakbarát Hírportál

Harci kedvért ment a válogatott a Hadtörténeti Múzeumba?

2015. november 4., szerda 15:32

A Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Király Gábor nem érez nagyobb nyomást magán, mint más mérkőzések esetében.

Minden meccs fontos, ez sem más

- mondta az MTI-nek. A válogatott a Hadtörténeti Múzeumban járt szerdán.

A 39 éves, 99-szeres válogatott nem érzi, hogy ez lenne az utolsó lehetősége kijutni nagy nemzetközi tornára, mert ha 45 évesen még véd, ő akkor sem fogja lemondani a válogatottságot, annyira élvezi a futballt.

Király az Eb-pótselejtezős ellenfél norvégokról nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, az oslói hideg nem jelenthet gondot, mivel késő ősszel már mindenhol hűvös van.

„Hétfőig a regenerálódásé volt a főszerep, mától viszont intenzívebb munka zajlik. Fizikálisan mindenki rendben van, de ez így normális a szezon jelenlegi szakaszában. Szerencsés, hogy a hétvégi bajnoki forduló elhalasztásával több idő van felkészülni” - mondta a sárga lapjai miatt egy találkozóra eltiltott Juhász Roland.

Szörnyű lesz kívülről nézni az első, oslói meccset, mondta. Az ellenfél szerinte csapatként egységes, de egyénileg nem kiemelkedő játékosok alkotják, akik viszont fizikálisan rendkívül erősek.

„Mindig fontos az idegenbeli gól, de nem szabad feladnunk a biztos védekezést ennek érdekében” - jelentette ki a Videoton védője.

Nagy Ádám legnagyobb pozitívumként azt mondta, hogy az átalakult szakmai stáb ellenére nem változott a felkészülés. Egyelőre nem érzi, hogy nyomás lenne rajtuk, de szerinte ahogy közeledik a meccs, úgy lesz egyre nagyobb a bizonyítási vágy bennük, hogy

megmutassák: ott a helyük a 2016-os franciaországi Eb-n.

Az Eb-pótselejtező első meccse a jövő csütörtökön, Oslóban lesz, a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét meccs 20.45 órakor kezdődik.

Rovatok