Index Vakbarát Hírportál

Klopp hívta, Gerrard visszatérhet a Poolhoz

2015. november 4., szerda 12:08 | aznap frissítve

Visszatérhet a Liverpoolba Steven Gerrard, a klub korábbi legendája, aki nyártól az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxyban futballozik. Az Independent úgy tudja, Jürgen Klopp edző már sokszor hívta telefonon a klub korábbi legendáját.

Klopp szerint Gerrard jelenléte morálisan hatalmasat javítana a csapaton. Hazatérése után a Liverpool január 15-ig edzéslehetőséget biztosít, sőt kölcsönveheti, vagy akár végleg visszaszerezheti az amerikaiaktól.

"Jürgen Klopp vezetőedző többször is beszélt vele telefonon az elmúlt hónapban, mert meg van győződve arról, hogy a jelenléte szakmailag és morálisan is sokat segítene az edzéseken" - írja a brit lap.

Az edzőhöz közelálló források szerint valóban felajánlották a klub legendás játékosának a közös edzés lehetőségét, de nem tárgyaltak vele a visszatéréséről. A szerződtetését az is nehezítené, hogy a Galaxy minden bizonnyal pénzt kérne érte, a kölcsönadását pedig nem tervezi.

Nem ritka, hogy az Amerikában futballozó sztárok a szünet idejére visszatérjenek korábbi klubjukhoz, vagy éppen a riválishoz. Így tett korábban David Beckham, Thierry Henry, Lampard, vagy Clint Dempsey és Robbie Keane is. A Galaxy korábban kétszer is elengedte Beckhamet, aki az AC Milant segítette a bajnoki szünetben.

Gerrard 13 bajnoki meccsen 2 gólt lőtt a Galaxyban, azonban a playoff első körében rögtön kiestek a Seattle-vel szemben. Korábban 1998 és 2015 között összesen 708 tétmeccsen játszott a Liverpoolban.

Rovatok