Index Vakbarát Hírportál

Börtönben éjszakázott a Real-csatár Benzema

2015. november 5., csütörtök 10:20

Őrizetben töltötte az éjszakát a Real Madrid-sztárfutballista Karim Benzema. Csütörtökön a francia futballista elismerte, hogy részt vett a zsarolásban, és már vádat is emeltek ellene bűnszervezetben elkövetett összeesküvés miatt, ha bűnösnek találják, akkor legkevesebb öt év börtönt is kaphat. 

A L'Equip szerint Benzemát három gyerekkori barátja kérte meg, hogy zsarolja a válogatott csapattársát, azt is elmondták neki, hogy pontosan mit mondjon Valbuenának. 

A francia rendőrség szerdán vette őrizetbe a csatárt a nyáron kirobbant zsarolási ügyben, a gyanú szerint neki is szerepe van abban, hogy a szintén francia válogatott Mathieu Valbuenát egy szexvideóval zsarolták meg.

Egy társaság 150 ezer eurót követelt a Valbuenától, és állítólag Benzemát kérték meg, hogy meggyőze a játékost, hogy fizessen. Állítólag a zsarolók Valbuena egyik korábbi telefonjáról szerezték meg a felvételt. Az ügyben korábban egy másik egykori válogatottat, Djibril Cissét is kihallgattak, de őt is elengedték később.

Benzema ügyvédje korábban annyit közölt, a játékosnak semmi köze a zsarolási ügyhöz, és ő maga kérte, hogy felvegyék a kapcsolatot a nyomozást vezető hatósággal. 

A francia játékos 2009 óta futballozik a Real Madridban, azóta alapember, és a hazai rendezésű Eb-re készülő francia válogatottnak is fontos tagja. 

(Borítókép: Matthieu Alexandre / AFP)

Rovatok