Index Vakbarát Hírportál

Biztosan nem Dibusz véd a norvégok ellen

2015. november 5., csütörtök 19:24

 

Németh Krisztián, a Sporting Kansas City támadója csütörtökön csatlakozott Telkiben a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharcra készülő magyar labdarúgó-válogatott keretéhez.

Dibusz Dénes viszont elhagyta az edzőtábort, a Ferencváros kapusa kisebb sérülése miatt nem végezhetett teljes értékű edzésmunkát az elmúlt napokban, az orvosi stáb pedig azt állapította meg, hogy a jövő heti mérkőzésekre még nem lesz tökéletesen rendben, ezért Bernd Storck szövetségi kapitány lemondott a szerepeltetéséről. 

Így várhatóan a 39 éves Király Gábor fog védeni, hiszen Bogdán Ádám a Liverpool Európa Liga-meccsén csak kispados.

Kedden egy délutáni edzés szerepelt a keret programjában, míg délelőtt elméleti felkészítés volt.

A szakmai stáb bő egyórás elemzésen mutatta be a norvég válogatottat a futballistáknak, akik az északiak több közelmúltbeli tétmérkőzésének kivonatát is megtekintették.

A debreceni Bódi Ádám a megyei napilapnak azt mondta, hogy 30 oldalas elemzést kaptak a játékosok az ellenfélről.

Storck pénteken nevezi meg, kikre számít a szűk keretben.

Friss hír még, hogy a Legia Varsó Európa Liga keretébe nem került be Nikolics Nemanja, mert fertőzést kapott. A Legia Bruges-ben játszik csütörtök este. A lengyel ligában kimagaslóan teljesítő csatár nemzetközi kupameccsen 2012 őszén lőtt utoljára gólt.

Az Eb-pótselejtező első meccsét jövő csütörtökön Oslóban rendezik, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45 órakor kezdődik. A párharc győztese kijut a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokságra.

Rovatok