Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea-t újra kivégezték egy góllal

2015. november 7., szombat 20:39

A Chelsea hiába mutatott jobb játékot, mint a szezon korábbi részében, 1-0-ra kikapott a Premier League-ben a Stoke Citytől, ami két nagy helyzetéből az egyiket berúgta.

A Liverpool elleni 3-1-es vereség után José Mourinho ultimátumot kapott Roman Abramovicstól, a Chelsea tulajdonosától. A menedzsernek a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-meccsen és a Stoke City elleni bajnokin is jó játékot kellett volna mutatnia, hogy megtarthassa állását.

Az első feladatot egy 2-1-es győzelemmel teljesítette, a Stoke ellen azonban elbukott úgy, hogy be sem mehetett az ellenfél stadionjába. A Chelsea-edzőt eltiltották, mert a West Hammal játszott mérkőzésen nekitámadt a bíróknak.

A kispadra így segítői ültek, és úgy tűnt, hogy Mourinho hiánya ellenére a Chelsea összeszedte magát. Ugyan a Stoke megnyomta a meccs elejét, Begovic kapusnak kellett nagyon mentenie, de aztán a vendégcsapat dominált. Hiába voltak helyzetei Diego Costáéknak, a félidőt 0-0-val hozta le a Stoke.

A második félidő elején megint a hazai csapat uralta a játékot, és az 53. percben Arnautovic meg is szerezte a vezetést. Hat méterről a levegőben elfeküdve bombázta a kapuba a szerencsésen hozzá pattanó labdát.

A Chelsea jó negyedórára meg is bénult a góltól, semmi nem jött be nekik. A 67. percben Pedrót hagyták üresen a tizenhatosnál, rá is csavarta a kapura. Butland sem készült a lövésre, de az a kapufán csattant. A meccs hajrájában a tizenhatoson belül remek összjáték végén Hazard került ziccerbe, de kapu mellé gurult.

A 85. percben Remy is közel volt a gólszerzéshez, de miután a kifutó Butlandet átugrotta és elesett, a földön fekve pedig nem tudta bekotorni a hálóba a labdát. Remy nagyon sportszerű volt, ha nem ugrik, valószínűleg büntetőt rúghatott volna.

A Chelsea az utolsó pillanatig nyomott, de már nem tudott nyerni, sorozatban harmadik bajnokiján is kikapott. Utoljára ilyen szériájuk 1999-ben volt. A vereséggel a 16. helyen állnak a Premier League-ben.

Rovatok