Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool csak nézte, ahogy megverik

2015. november 8., vasárnap 19:12

Arsenal–Tottenham 1–1 Liverpool–Crystal Palace 1–2

Az Arsenal egy győzelemmel átvehette volna a vezetést a bajnokságban, mert a Manchester City csak 0-0-t játszott az utolsó Aston Villával a Premier League 12. fordulójában. Az Arsenal azonban elszalasztotta a lehetőségét, hogy az élre álljon. Azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel második maradt.

A vezetést a Tottenham a  32. percben szerezte meg, az Arsenal lesreállítása nem sikerült, így a jókor kiugratott Harry Kane simán kapura vezethette a labdát, és nem is hibázott.

Giroud-nak ugyan több helyzete volt, de nem ő, hanem a csereként beállt védő, Gibbs tudott egyenlíteni. Özil beívelésére érkezett jó ütemben a bal oldalon, és tette bele a lábát. Özil PL-csúcsot ért el, ő lett az első játékos, aki hat egymás utáni bajnokin is gólpasszt adott.

A Liverpool a közvetlen mögötte álló Crystal Palace-t fogadta, és elég gyorsan ajándékozott is neki egy gólt. A 21. percben labdát vesztett a 'Pool, majd a tizenhatoson belül sem volt elég határozott a védőmunka. A visszafutó Can szinte gólpasszt adott az agresszíven játszó Bolaise-nek, akinek innentől nem volt nehéz dolga.

Az egyenlítés még az első félidőben összejött a hazai csapatnak, a 42. percben Coutinhónak az is kellett, hogy csapattársai bizonytalankodjanak. A jobb szélről érkező beadást középen Lallana és Benteke is elengedte, így lett tökéletes a felkocogó Coutinhónak, aki hat méterről tisztán kapuba bombázott.

A meccset a Palace a 82. percben nyerte meg, Mignolet még védeni tudott egy fejest a szöglet után, de a kiütött labdára Dann zavartalanul érkezhetett, és a kapuba bólintott. A liverpooli védelem, még ha szabálytalankodtak is ellenük, megint bénultan figyelte, mi történik. A Liverpoolnak ez volt az első veresége Jürgen Kloppal.

Rovatok