Index Vakbarát Hírportál

Kleinheisler: Nem tudom elhinni!

2015. november 12., csütörtök 23:09

A magyar válogatott nagy lépést tett, hogy ott legyen a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon, idegenben nyert Norvégia ellen a pótselejtező első mérkőzésén, az egyetlen gólt az első válogatott meccsén pályára lépő Kleinheisler László szerezte. 

Ő a meccs után értékelt az M4 riporterének.

"Nagyszerű élmény ez számomra, hiszen első meccsem volt a válogatottban, és gólt is szerzetem, nem tudom elhinni. A U21-es mérkőzésen látott játszani a válogatott stáb, megadták a lehetőséget, és úgy gondolom, éltem vele. Köszönöm a stábnak, hogy bíztak bennem, és különösen a szövetségi kapitánynak"

A meccs elején hatalmasat védő Király Gábor már a folytatásra gondolt:  "Most már a következő mérkőzésre kell fókuszálni, hiszen az otthoni meccs a legfontosabb, nem kell túllihegni a győzelmet, vagy hurráhangulatot kelteni. Jó hangulat legyen, legyünk ellenfelei a norvégoknak. Ez a győzelem egy jó kiindulópont a magyarországi visszavágó előtt. "

A többször nagyot mentő Guzmics Richárd is nyilatkozott. "Őszinte részvétem Fülöp Marci családjának. Érte is játszottunk. Mindent kiadtunk magunkból, olykor-olykor az utolsó emberünk mentett. Bízom benne, hogy otthon telt ház előtt sikerül kiharcolni a továbbjutást. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, nagyon nehéz mérkőzés lesz otthon, de bízom benne, hogy a szurkolóink segítségével menni fog. Tudtuk, hogy ránk fognak jönni, de dolgoztunk tovább, és meglett a siker. 

Bernd Storck szövetségi kapitány nagyon megdicsérte csapatát: "Nagyon hosszú 90 perc vár még ránk. Nagyon fegyelmezetten játszottunk, szerencsések voltunk, Király Gábor nagyokat védett. Aztán gólt szereztünk, szervezettek voltunk és fegyelmezettek, előre is tudtunk játszani, és fantasztikus volt a csapat. A taktikai hozzáállás, amivel futballoztunk, ez lehetett talán a kulcs. Gera Zoltán is hatalmasat játszott, sajnálom, hogy nem játszhat a visszavágón."

A magyar válogatott vasárnap este fogadja Norvégiát, ott dől majd el, hogy ott lesz a csapat a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon. 

Rovatok