Index Vakbarát Hírportál

A vb legszarabb bírója vezeti a magyar–norvégot

2015. november 12., csütörtök 14:49

A spanyol Carlos Velasco Carballo vezeti majd vasárnap a Magyarország-Norvégia Eb-pótselejtező második mérkőzését.

Carballo segítői honfitársai, Roberto Alonso, Juan Yuste, Jesús Gil Manzano, Carlos Del Cerro és Roberto del Palomar lesznek.

A bíró 2004 óta vezet spanyol bajnokikat, 2008 óta pedig nemzetközi meccseken is dolgozik. 2011-ben már Európa Liga-döntőt kapott. A 2012-es Európa-bajnokságon is vezetett, ahol erősen kritizálták azért, mert a lengyel-görög meccsen piros lappal kiszórta Papasztatopuloszt.

De ez még semmi nem volt ahhoz képest, amint a 2014-es világbajnokságon a Brazília–Kolumbia-negyeddöntő után kapott, az általában elég sok lapot kiosztó  játékvezető. Diego Maradona egyszerűen az elmúlt tíz év legszarabb bírójának nevezte Carballót, aki következetlen volt, a meccs elején a durva szabálytalanságokat sem büntette, majd egy pirosat nem adott meg. A Neymarnak gerincsérülést okozó Zuningának sem adott lapot. Idén a Bayern München–Porto BL-negyeddöntőn volt egy vitatható tizenegyese.

Vezetett már Budapesten is, a 2012-es magyar-hollandon (1-4) ítélt nekünk egy tizenegyeset, de öt sárga lapot ezen a simának mondható meccsen is kiosztott.

A Groupama Arénában vasárnap 20.45 órakor kezdődik a mérkőzés. Az első meccset ma 20.45 órától Oslóban játsszák.

Rovatok