Index Vakbarát Hírportál

Mourinho egyelőre megmenekült

2015. november 12., csütörtök 14:27

José Mourinho egy kis lélegzetvételhez jutott, a Goal.com úgy tudja, hogy Roman Abramovics Chelsea-tulajdonos a válogatott szünetben biztosan nem rúgja ki az edzőt.

Abramovics korábban ultimátumot adott ki, ha Chelsea játéka javul a Dinamo Kijev és a Stoke City elleni mérkőzéseken, akkor Mourinho maradhat. A Dinamót legyőzte a Chelsea, de hiába lépett előre játékban, a Stoke City 1-0-ra legyőzte Eden Hazadékat. A Chelsea-nak ez volt a hetedik veresége a Premier League 12 fordulójából.

A Chelsea-tulaj attól tart, hogy klubja jövőre nem vehet részt a Bajnokok Ligájában. Jelenleg 13 ponttal van lemaradva a PL-negyedik helyétől, amivel kiharcolhatná a BL-szereplést.

Abramovics most úgy döntött, annak ellenére, hogy a klubvezetésben nem mindenki gondolkodik így, hogy még ad időt arra, hogy Mourinho megpróbálja megmenteni a szezonját.

Maradása mellett több indok is szól, a szurkolók többsége eddig kiállt mellette, kirúgása esetén valószínűleg nem kevés pénzt kéne érte fizetni, és nem sok olyan kvalitású edző van, akit a helyére hozhatnának. Pep Guardiola, Diego Simeona és Carlo Ancelotti neve is felmerült már a jelöltek között.

Rovatok