Index Vakbarát Hírportál

Katarnak nincsenek szurkolói, hát vesz magának

2015. november 13., péntek 21:45

Indiai munkások állítják, hogy Katar azért fizet nekik, hogy a meccseken megtöltsék az üres stadionokat. Még be is öltöztetik őket, hogy bennszülött katarinak nézzenek ki, írja a Guardian.

A lapnak több elvileg építőmunkásnak elszegődött dél-ázsiai is azt nyilatkozta, hogy körülbelül kétezer forintnyi fizetést és ingyenjegyet kapnak azért, hogy hangulatot csináljanak a stadionban. A múlt hónapban az al-Szadd és az al-Ahli meccsén körülbelül ezer statiszta volt a lelátókon, akiknek előírás szerűen tapsolniuk és rigmusokat is skandálniuk kell.

Az egyik szurkoló azt mondta, a katariak attól félnek, hogy ha érdektelen a helyi futballjuk, még a 2022-es világbajnokság is veszélybe kerül. Egy biztonsági őrként dolgozó kenyai úgy véli, hogy a katariak túl elfoglaltak ahhoz, hogy meccsre járjanak, és inkább otthon, tévén nézik a futballt.

A katari bajnokság szóvivője viszont azt állította, nincs szó felbérelt szurkolókról, egyszerűen csak ajándékba kaptak jegyeket a stadion felújításában részt vevő munkások.

Rovatok