Index Vakbarát Hírportál

Marci tiszteletére nem kaphattunk gólt

2015. november 13., péntek 08:37

Bernd Storck szövetségi kapitány és játékosai is egyetértettek abban, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nagy lépést tett az Európa-bajnoki részvétel kiharcolása felé azzal, hogy csütörtökön 1-0-ra győzött a pótselejtező norvégiai első felvonásán, de ezzel a sikerrel még nem nyerte meg a párharcot.

"Nehéz meccs volt egy jó ellenféllel szemben és sikerült meglepetést okoznunk. Megvan az i, de vasárnap kell feltenni rá a pontot" - idézte Dzsudzsák Balázs csapatkapitányt az MTI.

Szerinte az volt a győzelem kulcsa, hogy szervezetten futballoztak. Hozzátette, nagyon ideges a második félidő elején kihagyott helyzete miatt, mert jó lövést engedett el. Eltalálták a lábát, de nem mert elesni, mert félt, hogy sárga lapot kap színészkedésért és akkor Gera Zoltánhoz hasonlóan ő sem játszhatna a vasárnapi visszavágón.

"A norvégok mindent egy lapra feltéve fognak rohamozni, de nekünk is győzelemre kell játszanunk, az lenne a legnagyobb hiba, ha visszahúzódnánk. Fontos, hogy jobban kezdjük majd a hazai mérkőzést, mert ezúttal az első tíz perc nem volt tökéletes" - fogalmazta meg várakozásait a visszavágóval kapcsolatban Dzsudzsák.

Gera sárga lapjai miatt nem játszhat majd vasárnap a Groupama Arénában, azt hangsúlyozta, hogy visszafogottan kell örülni, és ennek megfelelően az öltözőbe érve arról beszélgettek, hogy még csak az első félidőt nyerte meg a csapat.

"Mindent kiadtunk magunkból ezért a sikerért, de most kell szerényen készülnünk a második meccsre" - mondta Guzmics Richárd, aki szintén megjegyezte, hogy az első negyedóra rendkívül nehéz volt, akkor többet hibáztak, mint ami megengedhető.

A Wisla védője szinte hiba nélkül játszotta le a meccset, fejlődése szembetűnő. Ráadásul Langgal még sohasem volt párban, ezért is kiemelendő játéka.

Király Gábor nem tulajdonított különösebb jelentőséget a harmadik percben bemutatott bravúrjának és a századik válogatottságának sem: elmondása szerint több fontos pillanat volt a mérkőzésen, nemcsak a védései, illetve a meccsek között számára nincs különbség, ugyanúgy készül mindegyikre.

"Fülöp Márton halála nagyon nagy fájdalom az egész labdarúgásra nézve. A csapat átérezte ennek súlyát, és érte is küzdöttünk a pályán. Én úgy hiszem, bármelyik kapus is védett volna, a magyar kapu ezen a találkozón érintetlen kellett, hogy maradjon. Marci tiszteletére" - írta hivatalos oldalán a 39 éves szombathelyi kapus, aki több nagy védéssel járult hozzá a győzelemhez. A 24-szeres válogatott kapus, Fülöp csütörtökön 32 évesen hunyt el.

Storck nem szeretett volna senkit kiemelni, mert mindenki fantasztikus küzdött. Nincs jelentősége, hogy ez most élete legnagyobb edzői sikere volt-e, mert a magyar labdarúgás előrelendítése a legfontosabb feladata.

"Az alap megvan, kijutni azonban Oslóból nem lehetett az Eb-re. Azt majd Budapesten kell megtenni vasárnap este" - nyomatékosította.

Rovatok