Index Vakbarát Hírportál

Storck nagyon sokat emlegette Dárdait

2015. november 15., vasárnap 23:46

A magyar futballválogatott elképesztő bravúrt ért el, az Európa-bajnoki pótselejtezőben kétszer is legyőzte Norvégiát, és kijutott a 2016-os franciaországi Eb-re. Ilyen bravúrt 30 éve nem éltünk át, akkor az 1986-os vébére mentünk ki. A norvégok minket akartak a sorsoláskor, ünnepeltek, hát megkapták - ezt már Dzsudzsák Balázs mondta a meccs után.

A sajtótájékoztatón először a vesztes vendég, Pet-Mathias Högmo beszélt. Természetesen gratulált a kapitány, és elismerte, a magyar válogatott kétszer is jobb volt. "Hiába gyakoroltunk nagy nyomást, képtelenek voltunk gólt rúgni, legalábbis akkor nem, amikor erre szükség lett volna" - mondta.

A kapitányi állását firtató kérdésre Högmo kiállt a csapat mellett, a taktikai elképzeléseit is megvédte. Úgy gondolta, hogy a csapata a legjobb összeállításban lépett pályára, de azt elismerte, ez még egy fejlődő csapat, és hát nem ez volt a csúcsmeccse.

Högmo még hozzátette, nem akarták lebecsülni a magyar csapatot, szerinte mi sokkal rutinosabbak vagyunk. A norvég újságírók ezt valamiért vitatták, szerintük a csapatuk vérszegény támadójátékot mutatott, és bár többet volt náluk a labda, igazi lehetőségből csak nagyon kevés volt a magyar kapu előtt.

Bernd Storckot természetesen nagy taps fogadta. Elmondta, Oslóban tettük le ennek a sikernek az alapkövét. Aztán köszönetet mondott Csányi Sándornak, és különösen Dárdai Pálnak, Dárdai nevét különösen sokszor emlegette. Úgy értékelte, az ő munkája nélkül nem jutott volna ide el ez a csapat. Storck az összes korábbi stábtagot is név szerint említette, és mindenkinek megköszönte a munkáját.

A kapitány arra a kérdésre, hogy miért Priskint szerepeltette, elmondta, sok remek csatára van a magyar válogatottnak, ebben a szisztémában bárki szerephez juthatott volna, most Priskin mellett tette le a voksot, és nem hibázott nagyot. Azt még a norvégok is elismerték, ilyen szép gólt már régen láttak.

A kapitány dicsérte a fiatal játékosokat, hiszi, hogy a magyar futball felemelkedését a fiatal játékosok fokozatos beépítése fogja jelenteni. Kleinheisler és Nagy Ádám ezen az úton jár, de ott vannak a többiek is. Hogy kik, azt még nem tudjuk, de 2016-ban ez is kiderülhet.

Rovatok