Index Vakbarát Hírportál

Biztosan a harmadik kalapban leszünk az Eb-sorsoláson

2015. november 16., hétfő 22:37

Írország 2-0-ra legyőzte hazai pályán Bosznia és Hercegovinát a múlt pénteki 1-1-es első mérkőzés után, ezzel nem kiemeltként kvalifikálta magát az Eb-re a pótselejtezőből. A bosnyák kiesés viszont azt is jelenti, hogy a magyar válogatott biztosan a harmadik kalapba kerül majd a december 12-i sorsoláson, amin elkerüli a szlovákokat, a lengyeleket és a románokat is.

Mindkét ír gólt Jonathan Walters lőtte, a másodikat tizenegyesből, azzal lett összesítésben 3-1 a javukra.

Írország-Bosznia 2-0

A párizsi sorsolásra az első kalap tagjai már biztosak: az A csoport 1. helyére rakott rendező franciákon kívül a címvédő Spanyolország, illetve Németország, Anglia, Portugália és Belgium, mögöttük viszont még a továbbjutókon múlik egyes csapatok végleges helye.

Ezek így nézhetnek ki:

Második kalap: Olaszország, Oroszország, Svájc, Ausztria és Horvátország helye már biztos, a hatodikat vagy Ukrajna kapja meg, ha továbbjut, vagy Csehország, ha ez nem sikerül az ukránoknak.

Harmadik kalap: Itt Magyarország mellett Lengyelország, Románia és Szlovákia helye tűnik biztosnak, a csehek Ukrajna továbbjutása esetén kerülhetnek ide, a svéd-dán párharc továbbjutója biztosan ide kerül. Amennyiben Ukrajna nem jut tovább, a törökök lehetnek a hatodik csapat a kalapban.

Negyedik kalap: Írország, Izland, Wales, Albánia és Észak-Írország biztos itt várja a sorsolást, a hatodik helyre vagy Szlovénia kerül, ha továbbjut, vagy Törökország, ha a szlovénoknak nem sikerül.

(A végleges kalapok kedden, a Szlovénia-Ukrajna és a Dánia-Svédország pótselejtezők lefújásakor alakulnak ki.

A csoportkörben a harmadik kalapból sorsolt csapatok biztosan a negyedikekkel kezdik a szereplést, így december 12-ig az tűnik biztosnak, hogy Írország, Izland, Wales, Albánia, Észak-Írország, vagy a szlovén, Török kettős egyike ellen térhetünk vissza az Európa-bajnokságra.

Rovatok