Index Vakbarát Hírportál

Gera visszavonult volna, de az Eb végéig folytatja

2015. november 17., kedd 13:08 | aznap frissítve

A 2016-os, franciaországi Európa-bajnokság végéig marad Gera Zoltán. Ezt a mifocink.blog.hu-nak mesélte a Ferencváros 36 éves futballistája, aki úgy tervezte, hogy az idén befejezi. Az Eb-döntőbe való kijutással ezt augusztusig elhalasztotta.

Nagyobb nyomással jár a válogatottban játszani, mint az angol élvonalban

– mondta Gera, aki tíz évig futballozott Angliában, és 2010-ben Európa Liga-döntőben is pályára léphetett. Reméli, hogy nem sérül meg jövő nyárig, és ott lehet az Eb-n, ahol a lehetséges ellenfelek közül az angol és az olasz válogatottnak is örülne.

„Óriási siker ez, nagyobb siker, mint amikor Európa Liga-döntőt játszottunk a Fulhammel. Ez pályafutásom megkoronázása, nagyon boldog vagyok."

Gera kiemelte a csapattárs Nagy Ádámot, aki szerinte kiválóan helyettesítette őt a norvégok elleni meccsen. A norvégok hozzáállása szerinte nagyban befolyásolta a párharcot.

A szurkolókat dicsérve megjegyezte, nem ment a többiekkel bulizni a meccs után, ő egy picit lightosabban szokott ünnepelni.

Gera 2000-ben került a Pécsi MFC-től a Ferencvároshoz, majd a West Bromwich és Fulham játékosa volt, 2014-ben tért haza a Fradihoz. 2002-ben, Svájc ellen játszotta első válogatott meccsét, és az oslói első meccs volt a 86. Pályafutása során eddig 24 gólt szerzett a válogatott csapatban.

Van illetve volt Geránál jobb futballista a Magyarországon a XXI. században? Mondd el a véleményedet a Facebookon!

Az évszázad legjobb magyar futballistáját is megmentette ez a továbbjutás. Öröm a köbön!

Szerző: Sport Géza2015. november 17.

Rovatok