Index Vakbarát Hírportál

Tankönyvi, ahogy Ibrát ziccerbe hozták szögletből

2015. november 17., kedd 21:41

Az Európa-bajnoki pótselejtezők keddi játéknapján két összecsapásra került sor. Mindkettőn érvényesült a papírforma. A svédek 2-2-t játszottak Koppenhágában - 2-1 volt az első meccs -, az ukránok 1-1-et Szlovéniában.

A svédeket beszorították a meccs elején a dánok, kapufát is lőttek, aztán a 19. percben jött Zlatan Ibrahimovic.

Egy szöglet után remekül mozgott el a védőjétől, akit jól is választottak le róla. Belsővel pedig nem volt nehéz dolga a kapuba passzolnia. Meg is oldotta.

Ibra gólja a pótselejtezőn

A svédek először találták el a kaput, míg a dánok hétszer a félidő első felében. Ibra a második gólt is belőtte szabadrúgásból - az utolsó pillanatban kanyarodott a kapuba a bombája -, ezzel eldöntötte a meccset, de innen felálltak a dánok, és két fejessel 2-2-re mentették a meccset.

Káprázatos szabadrúgás

A szlovénok kétgólos hátrányból indultak (0-2), egyet eltüntettek az első félidőben az ukránokkal szemben. Cesar fejese a 10. percben jött, a védő állt legközelebb a másodikhoz is, de Pjatov kapus kivédte.

A 97. percben egy ukrán kontra célba ért, ezzel alakult ki a 3-1-es összesítés.

Az angol-francián több ezer angol szurkoló a vendégekkel együtt énekelte a francia himnuszt. A szolidaritás meccsén 2-0-ra nyertek az angolok.

A párizsi terrortámadás miatti egyperces gyászszünetet kifütyülték a törökök a görögök elleni meccs előtt.

Barátságos eredmények:

Rovatok