Index Vakbarát Hírportál

Premier League: minden hétvégi meccs előtt elhangzik a francia himnusz

2015. november 19., csütörtök 18:05

Az angol labdarúgó-bajnokág hétvégi fordulójának minden mérkőzése előtt elhangzik majd a francia himnusz.

A kezdeményezés az elmúlt hétvégén indult, a péntek esti, párizsi merényletekre reagálva. A keddi Anglia-Franciaország barátságos mérkőzés a szolidaritás és az együttérzés példátlan gesztusaival kezdődött: a Wembley Stadion mozgatható tetőszerkezetét tartó boltívet - amely London területének jelentős részéről jól látható - a francia trikolór színeivel világították ki, és a stadion homlokzatára a "Liberté, Égalité, Fraternité" (Szabadság, Egyenlőség, Testvériség) francia nemzeti jelmondatot vetítették. Az angol szurkolók közül több ezren francia zászlókat lengettek, majd ők is elénekelték a francia himnuszt, amelynek szövege megjelent a kivetítőn.

A Premier League igazgatója, Richard Scudamore csütörtöki bejelentése szerint a Marseillaise-t minden élvonalbeli találkozó előtt együtt éneklik majd a két csapat játékosai, valamint a játékvezetői stáb tagjai a kezdőkör közepén.

A sportvezető hozzátette: az angol szurkolók számára is rendkívül megrázó volt, hogy Párizsban olyan hétköznapi helyszíneket támadtak meg a terroristák, mint egy bár, egy koncertterem és egy stadion.

Az angol élvonalban 72 francia játékos szerepel, ezzel az övék legnagyobb légiós kontingens a ligában. (MTI)

Rovatok