Index Vakbarát Hírportál

Pszichésen megviselte a terror a világ legdrágább focistáit

2015. november 20., péntek 19:46 | aznap frissítve

Laurent Blanc szerint a PSG labdarúgócsapatának a párizsi merényletek után nyolc nappal nehéz lesz ismét a futballra koncentrálnia. A listavezető Paris Saint-Germain a 14. kör szombati játéknapján a Lorient vendége lesz.

„A játékosokra is hatással voltak az események - és nem csak a PSG-nél -, úgyhogy pszichológiai foglalkozásaink is voltak a héten. Az élet megy tovább, de ezt könnyebb mondani, mint átélni. Nehéz lesz focizni ezen a hétvégén, de muszáj, mert az a dolgunk, hogy megfelelően felkészüljünk, és a legjobb tudásunk szerint játsszunk. A helyzet több mint különös, tekintve a körülményeket, amelyeket nem tudunk megváltoztatni" - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Laurent Blanc, aki helyesli, hogy a liga nem halasztotta el a fordulót.

Mindenhol szól majd a Marseillaise

Az angol élvonalhoz hasonlóan az olasz labdarúgó-bajnokág hétvégi fordulójának mérkőzései előtt is elhangzik majd a francia himnusz. Az olasz szövetség döntésének pénteki bejelentése során elmondták, hogy minden stadionban látható lesz majd a francia zászló. A múlt hét végén már a másodosztály (Serie B) találkozói előtt is elhangzott a Marseillaise. Az élvonalban a válogatott barátságos mérkőzései miatt szünet volt.

Ezután egy újságíró arra volt kíváncsi, milyen lelkiállapotban vannak azok a játékosok, akik nyolc nappal ezelőtt elvesztették valamelyik barátjukat, ismerősüket, de az edző félbeszakította a kérdést. Miután ismét a labdarúgók mentális állapotát firtatták, Blanc közölte, hogy elhagyja a helyiséget, amennyiben tovább faggatják erről.

„Nem fogunk az egész sajtótájékoztatón erről beszélni! Garantálom, ha még egyszer erről kérdeznek, már itt sem vagyok" - reagált emelt, ellenséges hangon a játékosként világ- és Európa-bajnok Blanc.

A PSG olasz válogatott kapusának, Salvatore Sirigunak két barátja is elhunyt a terrortámadásokban. A tréner elmondta: egyetlen játékosa sem jelezte, hogy nem szeretne pályára lépni szombaton, de Javier Pastore, Marco Verratti és David Luiz sérülés miatt biztosan hiányozni fog. Az edző helyzetét az is nehezíti, hogy több dél-amerikai játékosa is fáradtan tért vissza a klubhoz a világbajnoki selejtezőket követően.

Az 50 éves szakvezető megerősítette, hogy tárgyal a jövő nyáron lejáró szerződése meghosszabbításáról. Elárulta: a klubvezetők kezdeményezték a megbeszéléseket, de ő is maradni szeretne. Céljaikról elmondta, hogy az idei szezonban legalább az elődöntőig akarnak jutni a BL-ben, a bajnokságban pedig sorozatban negyedszer is elsők szeretnének lenni. (MTI)

Rovatok