Index Vakbarát Hírportál

Ugyanaz a Real-trauma a Clasicón, mint 6 éve

2015. november 21., szombat 23:22 | nyolc éve frissítve

2009 májusában a madridi drukkerek megtapsolták a Bernabeuban 6-2-re nyerő Barcelonát, szombaton hasonló történt (0-4). A Real-drukkerek a saját csapatukat kifütyülték, hiszen ritka erőtlen volt a Madrid, és sokat elárult a kép, az edző Rafa Benitez a gólok után általában csak jegyzetelt, és nem próbálta tüzelni a csapatát.

Az első gólnál Sergi Roberto ügyesen mozgott, kitűnő labdát adott Suáreznek, aki külsővel a kapu jobb sarkába passzolt.

A Barcelona átgázolt a Realon

Aztán Iniesta pazar átadásával Neymar lépett ki, és senkitől sem zavarva a kapuba gurított.

Majd jött a harmadik találat, Neymar sarokkal passzolt vissza a lendületből érkező Iniestához, aki 15 méterről a felső sarokba bombázott.

A sérüléséből felépülő Lionel Messi már a biztos vezetésnél csatlakozott a csapathoz, amikor már nem volt komoly tét, a meccs akkorra már eldőlt. Nyilván sem ő, sem Luis Enrique nem gondolta, hogy egy felhozó meccsre kell beszállnia.

A negyedik gól előtt labdatartásból ritmust váltottak egy pillanat alatt a katalánok, Messi passzából Suárez kilépett a védők közül, a lövőcseleivel kibillentette Navast, és négyre növelte a különbséget.

Bravónak a másik oldalon voltak bravúrjai, Cristiano Ronaldo arcát minden gól után bevágták, árulkodó volt: reménytelenség és tehetetlenség tükröződött. Még akkor is, ha ő is közel járt a gólhoz, ahogy Benzema is.

A Barcelona 30 pontos, hat ponttal vezet a Real előtt.

Rovatok