Index Vakbarát Hírportál

Blatter: Az angyalok éneke és az ördög tüze között voltam

2015. november 23., hétfő 13:58

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) eltiltott elnöke saját bevallása szerint közel volt a halálhoz, amikor a hónap közepén néhány napig kórházban kezelték.

„Az angyalok éneke és az ördög tüze között voltam” - mondta a 79 éves sportvezető a svájci RTS csatornának adott interjújában, amelyet szerdán mutatnak majd be. Blatter a beszélgetésben nem árulta el, pontosan miért is kellett kórházban ápolni őt. Az viszont kiderült, hogy továbbra is Michel Platinit tartja a februári elnökválasztás esélyesének. Mint fogalmazott: „ha visszajön, megválasztják. De ha visszajön, én is jövök vissza vele” – utalt az eltiltásukra.

Blattert és az európai szövetség (UEFA) elnökét, Michel Platini FIFA-alelnököt október 8-án tiltotta el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől a FIFA etikai bizottsága, mert korrupció gyanújával nyomozást folytat ellenük a svájci államügyészség. A vizsgálat azzal összefüggésben indult, hogy Platini kétmillió svájci frankot (575 millió forint) kapott a FIFA elnökétől 2011 februárjában, írja az MTI.

Rovatok