Index Vakbarát Hírportál

Életre szóló eltiltást kaphat Platini

2015. november 24., kedd 13:19

Életre szóló eltiltással büntetné a FIFA Michel Platinit, írja az AFP egy jogászra hivatkozva.

A FIFA etikai bizottsága október 8-án függesztett fel Platinit, aki kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában. Az UEFA-elnök azt mondta, korábbi tanácsadói munkáját fizették ki neki, de erős a gyanú, hogy azért kapta a pénzt, hogy ne induljon Blatter ellen a FIFA-elnökségért.

A három hónapos felfüggesztést Blatter és Platini is megtámadta, a FIFA elutasította a fellebbezésüket, a Sportdöntőbíróság dönthet róluk.

Thibaud d'Ales, Platini jogásza szerint botrányos és eltúlzott lenne az életre szóló eltiltás. Az egyelőre nem tudni, hogy Blatter milyen büntetésre számíthat.

„Az etikai bizottság vizsgálati kamarája életre szóló eltiltás kiszabását kérte Michel Platinire, ezt láttuk a dossziéban, amit átadtak nekünk. Sajnálom, hogy kiderült, mivel a lehető legbizalmasabban kellene eljárni ebben az ügyben" – fogalmazott Thibaud d'Ales utalva arra, hogy a Libération internetes oldalán kedden reggel megjelent az információ.

„Felvetődik, hogy a vizsgálatot vezető személyt nem hívhatnánk-e inkább spekulációval megbízott vagy a FIFA-elnökválasztásból Michel Platinit kizáró személynek" – folytatta az ügyvéd, aki szerint botrányos az ügy és az is, hogy ez napvilágra került.

A FIFA etikai bizottsága nem kommentálta a történteket a francia hírügynökségnek, ugyanakkor egy FIFA-hoz közel álló forrás szerint Platini táborának taktikázásáról  lehet szó, amellyel azt a látszatot szándékozik kelteni, hogy létezik egy Platinivel szembeni előítélet az etikai bizottságban.

A feleket decemberben hallgatják meg, akkor hoznak döntést is az ügyben.

Rovatok