Index Vakbarát Hírportál

Esetleg vihetünk betont a kapu elé

2015. november 28., szombat 08:39

5-1, 5-0, 5-1, 4-0, 5-1, 4-0, 4-0

Ilyen imponáló mérleggel zárta a legutóbbi hét hazai meccsét a Bayern München. Szombaton azt a Herthát fogadja Pep Guardiola csapata, amelyik 15 gólt kapott az eddigi 13 fordulóban - ez a harmadik legkevesebb a ligában -, és áprilisban mindössze egygólos vereséget szenvedett az Allianz Arenában.

A berliniek edzője, Dárdai Pál a Bayern félelmetes támadásai ellenére még bizakodó, és szerinte, ha minden jól megy, akkor ponttal távoznak Münchenből.

És hogy mire alapozza ezt? A matematikára.

„A Bayern egyetlen gyengesége, hogy nem nyerhet meg minden meccset egyszerű statisztikai törvényszerűség alapján. Ez a mi esélyünk. Hátha ellenünk szakad meg a sorozatuk. 120 edző akart eddig valami különlegeset alkotni a Bayernnél, most rajtunk a sor, hogy mutassunk valamit. Felkészültünk” - így értékelt a Kicker nevű szaklapnak a meccs előtt a magyar edző.

Egy olyan dominanciára törekvő csapatnál, mint Guardioláé csak visszahúzódva érdemes védekezni, mert különben csak reménytelenül rohangálnak a labda után.

„Lehet esetleg egy tizenhatos falat építeni vagy betont önteni, hogy könnyebb legyen a dolgunk. De azért talán jobb, ha szorosan védekezünk. A védekezés is a futball része.”

A tizenhatos fal gondolata egyébként megtetszett a német újságíróknak, rendszeresen idézik tőle, hiszen a kézilabdában ismert kifejezés a hatos fal.

Megemlítették neki, hogy ő tudja, milyen érzés a bajorok legyőzése, hiszen játékoskorában volt benne része többször is. 2001-ben például az ő góljával verték meg a Bayernt.

„Szép emlékek, jó érzések, de rég volt” - így kommentálta Dárdai.

Rovatok