Index Vakbarát Hírportál

Bale 10 hónap után lőtt újra idegenben gólt a bajnokságban

2015. november 29., vasárnap 17:49

Iszonyatosan hosszú, 10 hónapos szériának vetett véget Gareth Bale, a Real Madrid walesi szélsője az Eibar elleni bajnoki 43. percében, az előtt ugyanis januárban, még a Córdobának tudott utoljára idegenben gólt lőni, a két találat között pedig összesen 1241 percet töltött játékban nem hazai pályán.

A gól egy szögletből jött, Luka Modric gyors passza után James Rodríguez adta vissza a horvátnak a labdát, aki egyből középre csavart, pontosan a walesi fejére, akinek már csak be kellett csúsztatnia a kapuba a labdát.

A walesi gólja után sokáig maradt az állás, de az Eibar nem bírta a hajrát: a 81. percben Lucas Vázquez buktatásáért büntetőhöz jutott a Real, azt pedig a novemberben első bajnoki gólját szerző Cristiano Ronaldo értékesítette. Pályafutása során - a büntetőpárbajokkal együtt - eddig 100 tizenegyesből 86-ot lőtt be, míg a bajnokságban 234 góllal beérte Hugo Sánchezt az örök ranglista harmadik helyén.

Győzelmével a Real harmadik a bajnokságban, az első Barcelona mögött hat, a második Alético mögött két ponttal állnak. Az Eibar a vereség ellenére továbbra is nagyon jól, a hetedik helyen áll a forduló vége előtt.

Rovatok