Index Vakbarát Hírportál

Ki gondolta volna, hogy ők mennek az Aranylabdáért?

2015. november 30., hétfő 14:39

Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo - elnézést, hogy rögtön az elején lelőjük a poént, de ez a poén legalább féléves, bár csak most jelentette be hivatalosan a FIFA, hogy ők maradtak harcban az idei Aranylabdáért.

Neymar Jr. először került a top3-ba, idén futott be igazán, miután a Barcával megnyert mindent az előző szezonban, BL, bajnokság, kupa. 2015-ben 41 gólnál jár, eddig.

A címvédő Cristiano Ronaldo 49-et vágott, de a Real Madriddal nem nyert semmit, így nem csoda, hogy szóban már át is adta a díját Messinek.

Az argentin 44-nél jár, annak ellenére, hogy az előző majdnem két hónapot sérülés miatt kihagyta. Természetesen a Barcával, Neymarral együtt ő is mindent vitt idén, augusztusban még egy Európai Szuperkupát is hozzátettek sikereikhez.

FIFA #BallondOr nominees: Cristiano Ronaldo Lionel Messi Neymar https://t.co/5EcztsRwfL pic.twitter.com/kVyjEGe5Sx

— FIFA.com (@FIFAcom) November 30, 2015

Aki hozzájuk hasonlóan teljesített idén: Luis Suarez, Messiék barcás csapattársa, ő 40 gólon van, de a FIFA-eltiltása miatt nehezen kerülhet a legjobbak közé a szervezet szavazásain, na és persze kicsit tényleg az első hármas mögött volt minden területen. (Kivétel a trófeák száma, C. Ronaldo ellenében.)

Ön kinek adná?

  • 4388
    Messi
  • 3982
    Neymar Jr.
  • 1316
    C. Ronaldo

A díjat január 15-én adják át a FIFA-gálán, Messi favorit, 2008 óta csak C. Ronaldo és ő nyert. Neymarnak akkor lehet sansza, ha a szavazók - a válogatottak szövetségi- és csapatkapitányai, illetve a kijelölt újságírók - unják már a sorozatukat, és inkább Neymarra szavaznak.

Nem sokkal az Aranylabda-jelöltek után a Puskás-díj jelöltjeit is bejelentette a FIFA: a három lehetséges nyertes között itt is ott van Messi, rajta kívül a pont a Barcelonának hatalmas gólt szerző Alessandro Florenzi, illetve Wendell Lira szerepel még.

Rovatok