Index Vakbarát Hírportál

Mit keres egy gödör egy focipálya szélén?

2015. november 30., hétfő 09:40

Az Arsenal három játékosa is megsérült vasárnap a Norwich elleni Premier League-meccsen, közülük Alexis Sánchez problémája a legsúlyosabb.

A mérkőzés után Arséne Wenger vezetőedző elmondta, hogy Alexis Sánchez, Laurent Koscielny és Santi Cazorla is megsérült.

A chilei csatár jó teljesítményt nyújtott, a 30. percben gólpasszt adott Mesut Özilnek, de a 60. percben lebicegett a pályáról. Már az is csoda volt, hogy nem sérült meg korábban, az egyik Norwich-játékos, Ryan Bennett belelökte abba az árokba, ahol tévés operatőrök dolgoznak. Bennett nem tudott megállni az oldalvonal előtt időben, és a felugró Sánchezzel lassított le magát. A chilei ezt a lökést sérülés nélkül úszta meg.

Wenger elismerte, hogy egyik kulcsjátékosa valószínűleg hosszú kihagyásra számíthat. „Elvesztettük Alexis Sánchezt. Nem tudom, meddig kell nélkülöznünk, de ez nagy csapás számunkra. Azt mondta, rúgást kapott a combhajlító izmára, de attól tartok, nem ez a teljes igazság" – vélekedett a francia vezetőedző, aki szerint komolyabb a baj.

Ha ez igaz, a támadónak a jövő héten ki kell hagynia az Olimpiakosz elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája-meccset, amelyet az Arsenalnak meg kell nyernie, hogy továbbjusson a csoportjából. Ha nem sikerül, Wengernek minden bizonnyal komoly kritikákkal kell majd szembenéznie, amiért feleslegesen kockáztatta a chilei légiós szereplését. A tapasztalt tréner ugyanis csütörtökön elmondta, hogy Sánchez a Dinamo Zagreb elleni, keddi BL-meccs (3-0) után fájlalta a combizmát, ennek ellenére úgy gondolta, hogy a kezdőcsapatba állítja vasárnap.

Már többször beszélt róla, hogy munkamániás csatárának szüksége lenne a pihenésre, és a Norwich elleni meccs remek alkalom lett volna rá, hogy ne küldje pályára, ezért érthető, hogy az újságírók a meccs utáni sajtótájékoztatón szóba hozták a témát. Wenger viszont dacosan reagált:

„A játékosok azért vannak, hogy játszanak, nem azért, hogy pihenjenek, amikor az újságírók úgy döntenek, hogy pihentetni kellene őket" – szögezte le a tréner.

A Sky Sports riportere is azt kérdezte, ha a hét közben sérülésre panaszkodott a játékos, miért kellett hétvégén is terhelni. „Mondhatja, hogy ez egy probléma, de nincs sok választási lehetőségem. Szerettem volna pihentetni, de kijelentette, hogy nincs semmi gondja" – válaszolt Wenger.

Az Arsenal veszteséglistájához tartozik Laurent Koscielny is, akit tíz perc után le kellett cserélni csípőfájdalmak miatt. A térdproblémákkal küszködő Santi Cazorla végig a pályán maradt, mert a londoniak akkor már kihasználták mindhárom cserelehetőségüket.

Rovatok