Index Vakbarát Hírportál

Amatőr hiba miatt a kizárás szélén a Real Madrid

2015. december 2., szerda 23:48

Már a 3. percben megszerezte a vezetést a Real Madridnak az orosz Cserisev szerda este Cadizban, a legjobb 16 közé jutásért játszott Spanyol Kupa-párharc első meccsén. Isco a második félidőben hozzátett még kettőt, a végén szépített a Cadiz, így az 1-3-mal nagyon egyszerű visszavágó várna a Realra.

Csakhogy könnyen lehet, hogy nem lesz visszavágó: már az első félidő közben kiderült, hogy Cserisev jogosulatlanul van pályán, a madridiak intézői láthatóan fel-alá járkáltak idegességükben a szünetben.

Cserisev ugyanis 3 sárga lappal játszott: még az előző szezonban, a Villarreal kölcsönjátékosaként szedte össze azokat a Real Sociedad, a Getafe és a Barcelona ellen, csakhogy az ezután járó automatikus egy meccs eltiltást nem töltötte le. Most Cadizban kellett volna kiülnie a meccset, de erre, amint láttuk, nem került sor.

A Marca.com, a Real ügyeiben legjáratosabb újság már a meccs közben tényként írta, ha a Cadiz megóvja a meccset, a Madridot kizárják.

A Cadiz elnöke pedig azt nyilatkozta a lapnak, azt fogja tenni, "ami a klubnak a legjobb". Csütörtök délután kettőig van ideje óvni, ha addig nem lépi meg, a Real megússza, és nem lesz semmi az ügyből.

Más források szerint van egy olyan kitétel a kupa szabályzatában, hogy az első három forduló után törlődnek a lapok, és ez a negyedik forduló, vagyis elméletileg Cserisevé is megsemmisül. Csakhogy az a Marca melleti másik nagy madridi újság, az AS.com 100 százalékra írja, hogy ez kizárólag az alsóbb osztályú csapatok játékosaira vonatkozik. A szabály célja, hogy a kiscsapatok, amik a csak a negyedik fordulóban beszálló első osztályúakkal kerülnek szembe, tiszta lappal kezdhessenek a jóval erősebb és esélyesebb egyesületek ellen.

Nem a Real oldalát erősíti, hogy ugyanilyen okból néhány hete az Osasunát kizárták. A Mirandes ellen ugyan továbbjutottak a pályán, de aztán kiderült, hogy Unai nevű futballistájuk nem szerepelhetett volna.

Rafa Benítez Real-edzőnek különösen kínos az ügy, 2001-ben, még a Valencia edzőjeként három helyett négy Európai Unión kívüli légióst küldött pályára a Spanyol Kupában, és a Valenciát kizárták.

Egyelőre úgy tűnik, az a Madrid esélye, ha valahogy meg tudja győzni a Cadizt, hogy ne óvjon.

Rovatok