Index Vakbarát Hírportál

Benzema: Az egész egy nagy félreértés!

2015. december 3., csütörtök 09:41

A francia TF 1 csatornának adott interjút a Real Madrid-csatár Karim Benzema, akit októberben azért tartóztattak le, mert részt vett a szintén francia válogatott Mathieu Valbuena zsarolásában, a játékostól 150 ezer eurót kért egy csoport egy szexvideóért, amin szerepel. 

A támadó azt állította, hogy soha nem beszélt pénzről Valbuenának, csak megemlítette neki, hogy tud a videó létezéséről, és hogy tudna neki segíteni egy barátján keresztül. 

Sosem esett szó a pénzről. Mindenki zsarolásról beszél, és ettől megőrülök. 

Valbuenát továbbra is a barátjának tartja,  és nagyon reméli, hogy jól jön majd ki az ügyből, erre minden esély megvan. Nagyon szeretett volna amúgy beszélni vele, és minden jót kívánni neki. Benzema nem tartja magát bűnösnek, és az ügyben szintén érintett közvetítő Karim Zenatiról azt mondta, hogy gyerekkori barátja, aki ugyan ült börtönben, de ettől még jó ember. 

A Le Monde közben megszerezte Benzema kihallgatásának jegyzőkönyvét is. A francia csatár azt mondta a bíróságnak, hogy egy nagy félreértés az egész ügy, mert ő csak tájékoztatta Valbuenát arról, hogy valakik megszerezték a felvételt. Nem tulajdonított jelentőséget annak, hogy egy lehallgatott beszélgetésben leköcsögözte Valbuenát, azzal védekezett, hogy ezt az ő generációjában szokták egymásnak mondani az emberek.

Rovatok