Index Vakbarát Hírportál

Real: Lewandowski? A Barca az ausztriai gólkirályát hívná vissza

2015. december 8., kedd 07:47

Csatárt tervez igazolni Spanyolország mindkét szuperklubja, a Real Madrid és a Barcelona is. Előbbinél érthető az erősítési szándék, ráadásul a Barcától szenvedett 0-4 után Florentino Pérez elnöknek hamarosan újra elő kell húzni egy nagy nevet, ha meg akarja menteni a pozícióját.

Ebben a szezonban eddig Cristiano Ronaldo sem szárnyal annyira, mint azt az utóbbi hat évben megszokták tőle, Benzema ellen büntetőeljárás folyik Franciaországban a vesztegetési ügyben, Gareth Bale pedig továbbra sem kezd beindulni, ahogy várnák tőle.

A kiszemelt Robert Lewandowski, aki a Bayern Münchenben rúgott ötöse óta akkora sztár, hogy még egy Real Madridban is kezdő lenne a hírneve. Az AS.com állítja, megindult a „Lewandowski-hadművelet”, emiatt volt ott szombaton a Real–Getafén a futballista ügynöke. Pérez hívta meg, hogy tapogatózhassanak nála a megszerezhetőségéről.

Már két és fél éve feltűnt a Realnak a lengyel, amikor 2013 tavaszán a BL-elődöntő első meccsén négyet lőtt a Madridnak még a Borussia Dortmundban, majd a visszavágón kiverték a spanyolokat.

Lewandowski augusztusban múlt 27 éves, nyáron a legjobb korban lesz, szerződése 2019-ig érvényes a németekkel, vagyis aranyáron lehetne hozzájutni: 80 millió euróra taksálják az összeget, amiért a Bayern elengedné.

Olcsóbb emberben gondolkozik a Barcelona, aminek ugyan ott van Messi, Suárez és Neymar, de az elmúlt két hónapban bebizonyosodott, ha egyikük kiesik, nincs kivel pótolni. Sandro és Munir ennyi idő alatt egyetlen csapatnak sem tudott gólt rúgni, nem igazán vannak a Barca szintjén.

A Mundodeportivo.com azt véli tudni, hogy a klub emiatt a Red Bull Salzburgnál kezdett kérdezősködni Jonathan Soriano miatt. A spanyol csatár épp a Barcából ment Ausztriába 2012 elején, és azóta 163 meccset rúgott 148 gólt. Most a szezonban 18 meccsen 20-nál tart.

A Barcában 2010–11 volt a legjobb szezonja, amikor a B csapatban 32 góllal lett a másodosztály gólkirálya, edzőjét akkoriban pedig úgy hívták, Luis Enrique. Ő most már a nagy Barca trénere.

Soriano 30 éves, két és fél év van még a megállapodásából, a nyáron vitte volna a Bayer Leverkusen, de 13 millió euróért nem adták.

Igazi 9-es, mint Suárez, és nem titkolja, ha a Barcelona hívja, igent fog mondani. A Barca első csapatában egyébként egyetlen meccset játszott, még a 2009–10-es szezonban, Pep Guardiola sosem számolt vele.

Rovatok