Index Vakbarát Hírportál

Ilyen lesz Orbán második kedvenc stadionja

2015. december 10., csütörtök 22:50

Csütörtök délután szurkolói fórumon mutatta be a Videoton FC és Székesfehérvár vezetése az új Sóstói stadion látványtervét - írja az egyesület honlapja. Az 1966-ban épült, 2002 és 2004 között felújított stadiont december 15-től kezdik el bontani, és a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően májusban kezdik el építeni. A tervek szerint 2017 nyarára készülhet el az új, 14144 férőhelyes létesítmény, ha a tél közbe nem szól - kalkulált Mészáros Attila alpolgármester a városházi ankéton.

Az új stadionnal Cser-Palkovics András reményei szerint az egész környező városrész - a terület egy része a Puskás Akadémia tulajdonában van - megújul majd, de maga az épület is nagyon jó lesz. A polgármester szavait idézve:

multifunkcionális létesítmény születik, ami mindenben megfelel a 21. század követelményeinek, és terveink szerint egy Vidi-város jön létre a városon belül.

Szeptemberben derült ki, hogy a város 15 milliárd forintot kapott Orbán Viktor második legkedvesebb stadionjának komplett felújítására. A stadion UEFA IV-es besorolású lesz, vagyis Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezők, Eb-csoportmeccsek megrendezésére alkalmas, továbbá Bajnokok Ligája csoportmeccseknek és U19-es, U21-es vb-döntőknek is otthont adhat.

A városházi tájékoztatón elhangzott az is, hogy a csapat a rekonstrukció alatt Felcsúton fogja játszani meccseit.

Rovatok