Index Vakbarát Hírportál

Futsal-vb: továbbjutottunk a selejtezőből

2015. december 11., péntek 22:02

A magyar futsalválogatott legyőzte az angolokat a győri világbajnoki selejtezőtorna pénteki játéknapján, ezzel a harmadik forduló eredményeitől függetlenül továbbjutott a rájátszásba, jelentette az MTI.

Az első körben az ukránoktól 7-0-s vereséget szenvedő angolok egy darabig jól tartották magukat, de a szünetig így is kétgólos hátrányba kerültek. A második játékrész elején gyorsan tovább növelték előnyüket a magyarok, 4-0 után viszont háromszor az angolok voltak eredményesek. Szűk egy perccel a harmadik angol gól után összejött az ötödik magyar találat is, így a győzelem nem forgott veszélyben. A szigetországiak három másodperccel a vége előtt állították be a végeredményt.

A másik pénteki találkozón az ukránok simán nyertek a belgák ellen is, ezzel a magyarokkal együtt továbbjutottak. A két csapat a februári Európa-bajnokságon is összecsap egymással.
    


    Csütörtökön játszották: Magyarország-Belgium 5-2 (2-1), Ukrajna-Anglia 7-0 (4-0)
3. forduló, vasárnap: Anglia-Belgium 16.00, Ukrajna-Magyarország 18.15

    A négyesből az első két helyezett kerül a rájátszásba, ahonnan a hét oda-visszavágós párharc győztese jut ki a 2016 szeptember-októberi, kolumbiai vb-re.

Rovatok