Index Vakbarát Hírportál

A Ferencváros első veresége otthon, az újpest nyerte a derbit

2015. december 12., szombat 21:45 | aznap frissítve

Az Újpest FC 1-0-ra legyőzte a Ferencvárost a Groupama Arénában, ahol először kapott ki a bajnokságban bajnokságot vezető FTC. Így is 18 ponttal vezetik az NB I.-et.

A Groupamában majdnem telt ház figyelte a mérkőzés elején, az 5. percben, hogy Böde Dánielt le kellett cserélni. Rosszul lépett és a bokája aláfordult, csak segítséggel tudott lejönni a pályáról. Varga Roland jött a helyére. A hírek szerint szalagszakadás, hosszú kihagyás vár rá.

A Ferencváros hiába támadott, a második félidőben az Újpest megszerezte a vezetést. Egy szögletből Diagne fejelt gólt. A szenegáli futballista már 11 gólos, Böde 12-vel vezeti a góllövőlistát.

A meccs után a Ferencváros edzője, Thomas Doll olaszul adott interjút, szerinte játékosai már a karácsonyra készülődtek fejben.

Az Újpesti edzője, Vignjević az atmoszférát dicsérte, nagyon tetszett neki a hangulat, amelyet európai tradíciók között említett.

A Ferencváros a bajnokságban első, az Újpest a második, a dobogón a Videoton van még.

NB I., 19. forduló, 

Groupama Aréna, 17 489 néző. , v.: Kassai, gólszerző: Diagne (59.), sárga lap: Nagy Á. (71.), Dilaver (76.), illetve Heris (45.), Litauszki (76.), Bardhi (91.)

Ferencváros:  Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez - Nagy Á. - Sesták, Gera, Hajnal (Busai, 64.), Lamah (Radó, 64.) - Böde (Varga R., 9.)

Újpest FC: Balajcza - Nagy T., Heris, Litauszki, Mohl - Bardhi (Sallai, 91.), Sankovic, Balogh B., Hazard (Kecskés, 93.) - Diagne, Balázs B. (Cseke, 69.)

Rovatok