Index Vakbarát Hírportál

Elszórakozott egy félidőt, kikapott a Real

2015. december 13., vasárnap 22:22 | aznap frissítve

A spanyol bajnokság 15. fordulójában a Real Madrid kikapott a Villarrealtól, és nem tudott közelebb kerülni a szombaton pontot vesztő Barcelonához.

A Real Madrid hétközben 8-0-ra nyert a BL-ben a Malmö ellen, jó formában mentek az ötödik helyen álló Villarrealhoz. Cristiano Ronaldo eddig mindig gólt lőtt itt, amikor pályára lépett, a portugál természetesen most is a kezdőben volt.

Az első helyzet a hazaiaké volt, Dos Santos lőtt kapufát 18 méterről. A második Villarreal-helyzetből már gól lett: a 8. percben Modric vesztett labdát, egy passz után Soldado került helyzetbe, aki Sergio Ramossal a nyakán, Keylor Navas lábai között lőtt gólt, 1-0.

Roberto Soldado Goal - Villareal vs Real Madrid

A következő két helyzet is a Villarrealé volt, Bakambu mindkettőt kihagyta, a Madrid az első fél órában nem jutott el a kapuig. Ronaldo először a 37. percben lehetett volna kapura veszélyes, de az ollózása nem sikerült. Bale, Benzema mintha a pályán sem lett volna. A fegyelmezetten, kockázat nélkül játszó hazai csapat egyértelműen jobb volt az első félidőben.

A 48. percben Benzema egyenlíthetett volna 17 méterről, egy arasznyit tévedett. Egy percre rá a francia Bale beadását pörgette fölé: erősen kezdte a második félidőt a Real. Az ellentámadásból Soldado lövésénél Navas védett nagyot.

Hatalmas fölénybe került a Madrid, a Villarreal a 16-osáról sem tudott kijönni, a következő Real-helyzetet Bale lőtte a kapusba. Sehogy sem tudott gólt lőni a Real, pedig Ronaldo és Benzema is megtehette volna, de nem sikerült. A 80. percben James Rodriguez szólózott nagyot, ő is mellé lőtt.

A Villarrealnál csak másodpercekre volt a labda, a Real beszorította őket, de hiába: maradt az 1-0, a Madrid elszórakozta az első félidőt, és 10 meccs óta először ki is kapott a Villarrealtól.

Az Atlético Madrid eközben pontszámban beérte a listavezető Barcelonát, mivel egygólos hátrányból fordítva legyőzte a vendég Athletic Bilbaót, a Real pedig ezzel a vereséggel ötpontos hátrányban maradt a harmadik helyen.

Primera División, 15. forduló


Atlético Madrid-Athletic Bilbao 2-1 (1-1)
Eibar-Valencia 1-1 (1-0)
Rayo Vallecano-Málaga 1-2 (1-0)
Villarreal-Real Madrid 1-0 (1-0)
    szombaton játszották:
Las Palmas-Real Betis 1-0 (0-0)
FC Barcelona-Deportivo La Coruna 2-2 (1-0)
Celta Vigo-Espanyol 1-0 (1-0)
Levante-Granada 1-2 (0-0)
Sevilla-Sporting Gijón 2-0 (0-0)
    pénteken játszották:
Getafe-Real Sociedad 1-1 (0-0)

Rovatok