Index Vakbarát Hírportál

Dárdai megtanította: a Hertha már járatja a labdát, uralja a meccset

2015. december 14., hétfő 14:47

Egy fordulóval az őszi szezon vége előtt Dárdai Pál Herthája a harmadik helyen áll a Bundesligában. 29 pontot gyűjtött, ami félelmetes, ha azt vesszük, hogy tavaly 35 pontot kapartak össze az egész szezonban. Pedig csak Darida és Ibisevic érkezett a nyáron.

A negyedik helyen álló két BL-csapat, a Wolfsburg és a Mönchengladbach egyelőre 26 pontos, vagyis ha a Hertha csak egy pontot is szerez hazai pályán szombaton a Mainzcal szemben, egészen biztosan a dobogóról várhatja a Karácsonyt. 

A német sajtó is azt találgatja, mi lehet itt a háttérben, de a magyar edző megnyugtatott mindenkit, nincs csoda, csak munka.

„Aki hétről hétre látja keményen dolgozni ezt a csapatot, az nem is beszélhet csodáról. És még csak szerencsénk sem volt eddig” - állította.

Ennek valamelyest ellentmond, hogy a Hoffenheimet egy öngóllal verték 1-0-ra, miközben nem rúgtak kapura, és a Leverkusen ellen is volt egy korai piros lap, ami nem volt jogos, utána jött a 2-1-es siker.

Az ellenben tény, hogy a Hertha már nem az a csapat, amelyik arra rúgja a labdát, amerre áll.

Az újonc Darmstadtot most úgy győzték le ellentmondást nem tűrően 4-0-ra idegenben - még a múlt héten ezt jósolta Dárdai -, hogy 66 százalékban birtokolták a labdát. Ehhez 572 passz járult.

Ennek megfelelően már elég volt, hogy csak 109 kilométert fussanak - egy kilométerrel többet a riválisnál -, míg amikor Dárdai átvette az irányítást februárban, 120 kilométer felett is teljesített a csapat, mert csak rohangáltak a labda után, nem volt meg a magabiztosságuk és az erejük a járatáshoz.

A 66 százalék kimagasló, ha viszonyításként hozzátesszük, a Hannover (3-0) vagy az Ingolstadt (1-0) idegenbeli legyőzésekor is náluk volt kevesebbet a labda. 

A Bild kiderítette, 400 ezer eurós prémiumot kap az edző, ha eléri a Bajnokok Ligáját a Hertha. Amennyiben az Európa Ligában szerepelnek ősszel, akkor 250 ezer euró üti a markát. Mindez azért magas szám, mert az éves keresete félmillió euró körül lehet.

Azt ellenben nem sikerült kinyomozniuk, ha a berliniek bejutnak a kupadöntőbe, akkor mekkora összeget kap a tréner.

A Hertha szerdán Nürnbergben játszik kupameccset, a legjobb nyolc közé jutás a tét. A 39 éves Dárdai már szerződésének aláírásakor arról beszélt, hogy a kupadöntő az álma, mert játékosként egyszer sem jutott be, pedig a szurkolók nagyon megérdemelték volna.

Rovatok