Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Nem harcoltunk, futballoztunk

2015. december 17., csütörtök 09:59

A Hertha a Nürnberg szerdai legyőzésével a Német Kupa negyeddöntőjébe jutott, Dárdai Pál edző elégedett volt a játékkal. A következő kör sorsolásánál szerencséjük volt, a lehető legkönnyebb ellenfelet kapta a Hertha.

„Először is nagy köszönetet érdemel a csapat és az edzői stáb is, mert az első félidő egészen jól nézett ki, amiért mindenki nagyon sokat dolgozott. Játszottuk a futballt, nem harcoltunk, hanem futballoztunk a jól szervezett Nürnberg ellen. A labdatartásban is türelmesek voltunk" – értékelte a meccset a magyar vezetőedző még tegnap.

Darida góljáról is megemlékezett a sajtótájékoztatón. „Az a gólt kétségkívül szép volt, azt kell mondanom, libabőrös lettem tőle.”

A szerda késő esti sorsoláson a nyolc csapat közül a második ligás1. FC Heidenheimet kapták Dárdaiék.

„Minden csapatot és ellenfelet tisztelek. Mindjárt itt a karácsony. A Nürnberg elleni győzelemmel magunkat és a szurkolókat is megajándékoztuk. Aztán a következő ellenféllel Carsten Lichtlein (ő sorsolt) is egy szép ajándékkal lepett meg minket" – nyilatkozta Dárdai a sorsolás után.

A VfL Bochum a Bayern Münchent kapta ellenfélül, aVfB Stuttgart a Borussia Dortmunddal játszik, míg a Bayer Leverkusen a Werder Bremennel.

A negyeddöntő mérkőzéseit február 9-én és 10-én játsszák, az elődöntőre április 19–20-án, a berlini fináléra pedig május 21-én kerül sor.

Rovatok