Index Vakbarát Hírportál

Meg kell csípnem magam, hogy amit Dárdai tett, az valóság

2015. december 18., péntek 20:05

A legjobb nyolc közé jutott a Hertha BSC a Német Kupában, amivel nemcsak túlteljesítette Dárdai Pál a szezon előtti vállalását - két győztes meccs szerepelt a tervekben -, hanem a harmadik kupasiker után egyre reálisabb az esély arra, hogy 1985 után a berlini klub döntőt játszhasson.

A február eleji negyeddöntőben ugyanis a másodosztályú Heidenheim lesz az ellenfél.

„Idegenben játszunk negyedszer is, de emiatt nem szabad panaszkodnunk, mert én azt sem bánom, ha csak egy meccs lesz hazai pályán, még pedig a döntő, május 21-én” - így reagált a Bildnek a sorsolásra Michael Preetz sportigazgató.

Nem lesz könnyű persze már a Heidenheim elleni meccs sem, utána pedig a Bayern vagy a Dortmund, de éppen a Leverkusen is a Hertha útjába kerülhet az elődöntőben.

Preetz hozzátette, a legszebb álmaik váltak valóra, hiszen 29 ponttal a harmadik helyről - a negyedik Wolfsburg előtt három pont az előnyük - várják a Mainz elleni utolsó vasárnapi meccset. És hát a tavaly májusi utolsó fordulóban még akár ki is zuhanhatott volna a Hertha.

„Néha meg kell csípnem magamat, hogy ez valóság, és ébren vagyok. Dárdaival minden csodálatos. Méltóképpen szeretnénk lezárni ezt az évet vasárnap” - magyarázta Preetz.

Dárdainak kitűnő emlékei vannak a Mainzról, hiszen a városban mutatkozott be egy 2-0-s győzelemmel még februárban a Hertha kispadján.

„Amióta berlini vagyok, éppen ezt az időszakot vártam” - értékelt a 27 éves csapatkapitány, Fabian Lustenberger.

Rovatok