Index Vakbarát Hírportál

Minimalista futballal zárt idén Guardiola

2015. december 19., szombat 17:48

A német bajnokság tizenhetedik fordulójában a Bayern München 1-0-ra verte a kiesés ellen harcoló Hannovert.

A sok sérült miatt tartalékosan felálló bajorok gyorsan hátrányba kerülhettek volna, mert Andeasen fejesénél Neuer óriási bravúrjára volt szükség, a kapufáéra tolta a labdát.

Aztán Lewandowski is telibe találta a kapufát ballal, a visszapattanót csak az üres kapuba kellett volna juttatnia Thomas Müllernek, de erőtlenül tette meg, Zieler kapus pedig lábbal kivágta a gólvonalról.

Aztán egy jobb oldali beadás után a hazaiak védője kézzel ért a labdához, a teljesen egyértelmű büntetőt Müller végezte el, és higgadtan megvárta, amíg a kapus elindul az egyik irányba, ő pedig a másik gurította.

A Bayern a második félidőben arra törekedett, minél egyhangúbban legyen vége a meccsnek, nem erőltették a támadást, csak azt várták, legyen vége a meccsnek.

Guradiola csapatának ez volt a héten a második 1-0-s győzelme, a kupában a Darmstadtot hazai pályán is ilyen arányban múlták felül.

Mivel a Dortmund 2-1-re kikapott Kölnben, így is nyolc pontra nőtt az előnyük. A Bayernnek 46 pontja van.

A katalán szakvezető hétfőn bejelenti, marad-e a klubnál. A német közszolgálati televízió, a ZDF azt tette ki a twitterére, hogy Carlo Ancelotti lesz az utód, míg Guardiola a Manchester City trénere lesz.

Eredmények:

Rovatok