Index Vakbarát Hírportál

Orbán szeme kezd felnyílni

2015. december 19., szombat 14:59

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (PFLA) pénteken karácsonyi ünnepséget tartott, és az alapító, Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott.

Itt az idő, hogy megálljunk és elgondolkozzunk, hisz egy tanulságos évet zárunk. A nagyvilágban könyörtelen verseny folyik, amely közepette, ha szeretnénk átlépni a saját árnyékunkat, mindannyiunknak még többet, még pontosabban, még jobban és odaadóbban kell dolgoznunk a közös sikerért” - ez volt a legfontosabb üzenet a PFLA hivatalos honlapja szerint.

Ahhoz képest, hogy tavaly a takarítónak is köszönetet mondott, és azt is nyíltan elismerte, hogy nem értett egyet az akadémiát auditáló belga cég, a Double Pass néhány megállapításával, az idei beszéd a józanságot tükrözi.

Orbán kedvenc fordulata, hogy a világ tíz legjobb akadémiájában benne van az övé, egyre inkább megkérdőjelezhető. Talán rájött, ha ezt mondja, ez az edzőknek is üzenet, akik így még kényelmesebben végzik a dolgukat, hiszen a főnök szerint minden rendben, az esetleges vereségekkel pedig nem kell foglalkozni.

Holott eközben a valóság: 

Azt is mondta Orbán, olyan a futball, mint a gulyás, mindenki beleteszi a magáét, és a végén kész lesz. Talán ráébredt, az a gulyás, amit ő főz az edzőivel, sohasem készül el.

Rovatok