Index Vakbarát Hírportál

Mourinho máris tárgyal a ManUniteddel?

2015. december 21., hétfő 13:29

Múlt csütörtökön küldte el José Mourinhót a Chelsea, de ő máris a Manchester Uniteddel tárgyal, hogy átvegye Louis van Gaal helyét - állítja a The Sun, ami szerint közvetítőn keresztül kereste meg a United a portugált.

Van Gaal zsinórban három vereségnél jár a világ egyik leggazdagabb klubjánál, amire az elmúlt másfél évben 250 millió fontot költhetett el, és hat meccse nem nyert, közben kiesett a Bajnokok Ligájából is.

Szombaton a Norwichtól kapott ki hazai pályán, ezzel a bajnokságban csak ötödik a csapata, 9 pontra az első Leicester Citytől.

Maga Van Gaal is elismerte az újabb zakó után, hogy elképzelhető, hogy a vezetőség bizalma hamarosan elfogy vele szemben. Szerződése a következő szezon végéig él, míg Mourinho akár azonnal is munkát vállalhatna.

A Unitednél Van Gaal úgy tervezte, 2017 nyarán átadja a csapatot segítőjének, Ryan Giggsnek, és visszavonul, ám erre korábban sor kerülhet. A Sun állítja, két meccse van menteni a bőrét: ha 26-án nem nyer Stoke-ban, majd két nap múlva nem veri meg az Old Traffordon a Chelsea-t, mehet.

Sir Alex Ferguson, akinek a pótlását két és fél éve nem sikerül megoldani Manchesterben, azt mondta, 2013-as távozásakor megfordult a fejében, hogy Mourinhót javasolja utódjának, ám akkorra az már aláírt a Chelsea-hez. Mourinho álma sokak szerint mindig is a ManU volt, és kapva kapna a lehetőségen.

A Unitednél viszont hosszú távra keresnek edzőt, nem két évre: Mourinho ennyi idő után távozott rendszeresen eddigi klubjaitól, illetve szürkült bele a melóba úgy, hogy harmadik évében már semmit nem nyert.

A MU-t birtokló és irányító Glazer-testvérek, illetve a klubot vezető Ed Woodward hibát hibára halmoz Ferguson távozása óta, és azt várják tőlük, harmadjára már találják meg az ideális szakembert. David Moyes teljes félreértésnek bizonyult, és Van Gaal is befuccsolni látszik.

Vele a BL-t jelentő negyedik hely meglett az előző idényben, de a csapat pocsék futballt játszik, a bajnokságban 17 kör után a gólkülönbsége megdöbbentő: 22-14. Négyszer kaptak ki a PL-ben, kétszer a BL-ben, és kiestek a Ligakupából is.

Mourinho legnagyobb riválisa a posztra Pep Guardiola lehet, aki a hétvégén jelentette be, hogy nem hosszabbít a Bayern Münchennel, a németek már meg is állapodtak utódjával, Carlo Ancelottival, aki nyáron veszi át a helyét. Guardiola viszont a Manchester Cityhez tart a hírek szerint, ahol a klubvezetésben dolgozik Aitor Beguiristain, a tréner volt barcás csapattársa és Ferran Soriano, aki a Barcánál volt menedzser, amikor Guardiola edzette a csapatot.

Rovatok