Index Vakbarát Hírportál

Guardiola majdnem bocsánatot kért, mert elment

2015. december 22., kedd 09:05

Élénken foglalkoztatja továbbra is a német sajtót, miért válik el három közös év után Pep Guardiola és a Bayern München.

„Új kihívásokra vágyik” - ezzel a közhelyes indoklással távozott Karl-Heinz Rummenigge klubelnök szerint. Neki személy szerint két hete, a Bayern karácsonyi buliján jelentette be, hogy nem a bajoroknál folytatja.

A Bayernnel érkezése óta nyert két bajnoki címet – a harmadik is elég közel van -, a Bajnokok Ligája döntőjét viszont egyszer sem érte el, az elődöntőben előbb a Real Madridtól, majd a Barcelonától kapott ki. Míg elődje, Jupp Heynckes úgy adta neki az irányítást, hogy sikerült a triplázás.

Rummenigge mondott azonban egy érdekeset is. Majdnem bocsánatot kért tőle, és a klubtól, mert elmegy a szezon végén.

Az elöljáró azt is elmondta a német Bildnek, hogy neki elárulta, hová távozik, de szerencsésebbnek tartja, ha ezt ő nem fedi fel, hanem majd a leendő klub és maga az edző jelenti be hamarosan.

Guardiolát már sokan a Manchester City-nél látják. A City most továbbjutott a BL-ben - az előző kiírásokban nem sikerült a bravúr -, a nyolcba is könnyen bekerülhet, ha a Dinamo Kijeven túllép. A katari tőkén megizmosodott klub azonban ennél lényegesen többet szeretett volna már az elmúlt években is.

Rovatok