Index Vakbarát Hírportál

Platini még nem mehet a Sportdöntőbíróságra

2015. december 22., kedd 16:35

Egyelőre nem fellebezhet a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) nyolcéves eltiltása ellen az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Michel Platini.

A nemzetközi szövetség (FIFA) független etikai bizottsága hétfőn - Joseph Blatter elnökhöz hasonlóan - a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltotta a francia sportvezetőt, aki közölte, hogy a CAS-hoz fordul. A FIFA kedden Platini ügyvédei számára megerősítette, hogy csak akkor fordulhatnak a CAS-hoz, ha a FIFA fellebbviteli bizottsága elutasítja a keresetüket, írja az MTI.

Platini szerette volna elérni, hogy ne a FIFA fellebviteli testülete foglalkozzon a panaszával, mert abban bízott, hogy a CAS gyorsabban meghozza döntését, így - felmentése esetén - részt vehet a FIFA február 26-i elnökválasztásán. A vonatkozó szabályok értelmében a jelöltek listáját egy hónappal a voksolás előtt le kell zárni.

Joseph Blatter hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a FIFA fellebbviteli bizottságához fordul panaszával.

Októberben azért függesztették fel tisztségéből Blattert és Platinit, mert utóbbi kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában. A FIFA-elnök utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott Platini. Az UEFA-elnök úgy kommentálta a kifizetést, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt, annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett a FIFA-nál, és eleve tisztában volt azzal, hogy a neki járó teljes összeget csak később kapja majd meg.

Rovatok