Index Vakbarát Hírportál

Egy newcastle-ös spanyolért kapar Van Gaal

2015. december 25., péntek 11:03

Nincs jó helyzetben Louis Van Gaal a ManUnited kispadján, két meccse maradt, hogy megmentse az állását, szombaton Stoke-ban kell nyernie, két napra rá otthon kell megvernie a Chelsea-t.

Úgy gondolkodik, menni fog, aztán január 1-én nyílik a transzferablak, vehet új játékost, mivel úgy tűnik, hiába költött el 250 millió fontot másfél év alatt, abból sem tud normális csapatot csinálni.

Csatár kell neki, ami vicc, mivel olyan csatárai vannak, mint Antony Martial és Wayne Rooney, de ők ketten nem rúgnak elegendő gólt: Rooney teljesítménye elfogadhatatlan, ennek ellenére az edző folyamatosan játszatja, sőt, hogy ő lehessen a középcsatár, a gyakrabban betaláló Martialt kiteszi a szélre, ahonnan kevésbé gólképes. A Premier League-ben 22 gólt szerzett a MU 17 meccsen. Ennyit lőtt a 14. Bournemouth, eggyel kevesebbet a 15. Chelsea, kettővel kevesebbet a 16. Norwich. (Az első és az utolsó csapat a ManU két legutóbbi legyőzője.)

Vagyis újra csak a holland alkalmatlanságához lyukadunk ki, de lényeg a lényeg, ismét vásárolhat, mert a klub teli van pénzzel.

Meglepő lehet, bogy kit nézett ki, de az ötlet jó: Ayoze Perezt, a Newcastle Unitedből.

A spanyol csatár 22 éves, tavaly nyáron szúrta ki az NU a másodosztályú Tenerifében, és vitte a PL-be. Nem tűnik gólzsáknak, de eddigi mindhárom angol edzőjénél csak csere, ám góljaival így is felhívta magára a figyelmet. Kifejezetten pengés játékos, nagyon ügyes a labdával, és megfelelően gyors is.

"Valóban igaz, hogy érdeklődnek értem, ami nagyon megtisztelő. Főleg a ManUnited és a Tottenham tűnik komolynak, de egyelőre maradnék Newcastle-ben" - nyilatkozta egy spanyol rádiónak a szokásos szöveget.

Newcastle-ből bárkit el lehet vinni, ha eleget ajánlanak érte, így 1-jén indulhat a licit - legalább - a  két klub között.

Rovatok