Index Vakbarát Hírportál

De Gea mentette meg Van Gaal állását

2015. december 28., hétfő 20:43

A Chelsea elleni 0-0-val egyelőre megtartotta állását Louis van Gaal, a Manchester United holland vezetőedzője, ám a döntetlen alighanem csak elodázza Van Gaal kirúgását.

Hatalmas rangadónak ígérkezett a hétfői Manchester United-Chelsea bajnoki, ami annak ellenére volt remek iramú, hogy nem született rajta gól. A meccset egyértelműen a United kezdte jobban, sőt, az egész első félidőt ők irányították, de a fölényükkel nem tudtak mit kezdeni. Pedig Juan Mata már a második perc végén hatalmas kapufát lőtt, igaz, a válasz sem késett sokat: John Terry alig két perccel később fejelt veszélyesen, David De Geának pedig szinte a gólvonalról kellett szögletre öklöznie.

Az első negyed óra végén Anthony Martial is eltalálta a kapufát a hazaiaktól, a labda viszont hiába pattant befelé, elkerülte a kaput. A második félidőt viszont már a Chelsea kezdte jobban, és át is vették az irányítást: Pedro egy távoli lövéssel mozgatta meg De Geát, akit aztán a kipattanóból César Azpilicueta is próbára tett.

A mérkőzés talán legnagyobb helyzete mégis a United előtt volt, amikor Martial beadásából Ander Herrera próbálkozhatott középről, Thibaut Courtois viszont hihetetlen reflexszel hárítani tudott.

A meccsen a nagy helyzetek mellett volt két véleményes helyzet is, ráadásul mindkétszer a Manchester érezhette úgy, hogy jogosan kaphatott volna büntetőt – előbb Kurt Zouma rúgta fel a tizenhatoson belül Martialt, majd Willian ért kézzel a labdába saját kapuja előtt egy felszabadítás előtt, Martin Atkinson viszont egyszer sem fújt.

United-Chelsea 0-0

A United-Chelsea-vel egyszerre játszott az Arsenal is, amely simán nyert a Boutnemouth ellen, míg a West Ham a Southampton ellen fordított. Ezzel két meccsel a 19. forduló vége előtt a Manchester United feljött a hatodik helyre, a Chelsea a 14., míg az Arsenal ideiglenesen átvette a vezetést a Leicester Citytől, amely kedden játszik a Manchester City ellen.

Rovatok