Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo a lelátóra bombázta a büntetőt

2015. december 30., szerda 16:35 | aznap frissítve

Két nagy helyzettel, majd egy kihagyott tizenegyessel indult a Real Madrid–Real Sociedad-meccs a spanyol bajnokság 17. fordulójában. Kétségtelen, hogy Cristiano Ronaldóé volt a legnagyobb ziccer.

Neki 11 méterről kellett volna eltalálnia a kaput, de ez most nem sikerült. A lelátóra bombázta a büntetőt.

Ebben a szezonban még nem hibázott 11-est a portugál, mostanáig, de korábban ez többször is előfordult. A legutóbbi idényben például 13-ból 3 maradt ki. A 2013/4-es idényben tízből egy. Az alábbi videón egy összeállítás látható Ronaldo elrontott tizenegyeseiből.

Cristiano Ronaldo kihagyott büntetői

A 42. percben aztán javítási lehetőséget kapott a portugál, hiszen újabb büntetőhöz jutott a Real Madrid, másodikra pedig már nem is hibázott: középmagasan helyezte a kapu bal oldalába a labdát, megszerezve a vezetést. A második félidőben aztán nem kellett sokat várni a Sociedad egyenlítésére: Bruma zseniális mozdulattal csavart a bal felsőbe.

A hajrára viszont már újra madridi vezetéssel fordultak a csapatok, miután Cristiano Ronaldo Marcelo szögletét majdnem 16 méterről, kapásból tett kapura, pazar gólt szerezve.

A végeredményt Lucas Vázquez állította be, aki egy kontra végén szerzett gólt. Az akció Cristiano Ronaldótól indult, a portugál a labdakihozatal végén Gareth Bale-t szöktette a balon, a walesi pedig egyből észrevette, középen üresen érkezik a spanyol, aki hibátlanul vette le a hosszú keresztlabdát, majd a bal alsóba gurított.

A Real Madrid ezzel 3-1-re nyert, rajtuk kívül még a Levanta és a Málaga találkoztak a délutáni sávban, azon a meccsen a vendégek nyertek 1-0-ra.

Rovatok