Index Vakbarát Hírportál

Messi 500. meccse jön a Barcában

2015. december 30., szerda 12:24

Fantasztikus rekordhoz ért el Lionel Messi. Az argentin futballista az 500. meccsét játszhatja a Barcelona mezében, ha a Betis ellen szerdán 20 órától pályára lép.

Az aktívak közül még mindig Andrés Iniesta a csúcstartó, 567-nél tart, a harmadik pedig realos Sergio Ramos 463-mal.

Messi 2004. október 16-án, az Espanyol elleni meccs 82. percében mutatkozott be a Barcelona felnőttcsapatában, 17 éves, három hónapos és 22 napos volt, amellyel a klub legfiatalabb bemutatkozó játékosa lett.

Igaz, barátságos meccsen már korábban, 2003. november 16-án pályára lépett, érdekesség, hogy éppen a José Mourinho irányította Porto ellen.

Az első gólját, 2005 május 1-én, az Albacete ellen szerezte, Ronaldinho adta a szenzációs gólpasszt, Messi pedig gyönyörűen emelte a kapuba.

Messi első gólja a Barcában

Messi azóta szinte mindent megnyert, amit futballista megnyerhet. Hétszer volt spanyol bajnok, háromszor kupa-, hatszor Szuperkupa-győztes. BL-t négyszer, Európai Szuperkupát háromszor, FIFA klub-vb-t háromszor nyert. Ifjúsági világbajnok, olimpiai aranyérmes lett, pályafutása során 423 gólt szerzett.

Vb-címe és Copa América aranyérme még nincs. Négyszer kapta meg az Aranylabdát, vb-gólkirály, európai aranycipős és még megszámolhatatlan díj tulajdonosa.

Rovatok