Index Vakbarát Hírportál

Az Atleti ellen csodafegyver, a Juventus ellen gyenge pont

2015. május 6., szerda 12:01

Luka Modric sérülése után Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője úgy döntött, hogy a szezon hátrelevő meccsein Sergio Ramosszal pótolja a horvátot. Így tett az Atlético Madrid elleni BL-negyeddöntő visszavágóján, így tett hétvégén a Sevilla elleni bajnokin, és a Juventus elleni BL-elődöntőre sem változtatott.

De amíg az Atlético ellen nagyon is bejött a húzás, addig Torinóban inkább szenvedett emiatt a Madrid, és nem mellesleg részben

az ideiglenesen középpályára tolt védő miatt kapott két gólt, de egyet biztosan.

Az UEFA statisztikái szerint 68-ból 59 passza volt jó Ramosnak, a FourFourTwo StatZone szerint 64-ből 54, nagy különbség tehát nincs: 84-86 százalékkal passzolt, de szinte csak hátra vagy oldalra. Két passza volt a kapuhoz közelebbi 25 méteren, vagyis a támadójátékhoz lényegében semmit nem tett hozzá, akárcsak az ugyanúgy a jobbon játszó Gareth Bale.

Ramos fő gondja a Juventus letámadása volt, inkább bepánikolt, mint stabilan tartotta a labdát, több labdavesztése is volt, főleg az első félidőben. Álvaro Morata gólja előtt nem volt tökéletes összhang Varane és Ramos között: sem a francia nem lépett fel a beinduló Carlos Tévez ellen, sem a spanyol nem követte a csatárt, aki helyzetbe is került, és bár lőtt, de végül gólpasszt adott csatártársának.

A második gólnál egyértelműbb Ramos felelőssége. Marcelo lövése pontosan Giorgio Chiellinit találta fejbe, a róla kivágódó labdával pedig azonnal indult az olasz kontra, mert a Realból senki nem volt a tizenhatoson kívül. Ez pedig tipikusan Modric helye a Realnál, vagyis kedden az őt pótló Ramosnak kellett volna ott vigyáznia, de ő a tizenhatoson belül lopakodott, fejesre készülve.

Juventus-Real Madrid 1-1

Marcelo és Dani Carvajal már hiába sprinteltek, csak két szabálytalanságot, és egy tizenegyest tudtak összehozni a Juventus-csatárok ellen, ezen az akción pedig el is ment a meccs a Real számára.

A jövő szerdai visszavágóig egy hete van Ancelottinak, hogy eldöntse, másodszor is nekifut-e a Juventusnak Ramosszal a középpályán, vagy a hétvégén megpróbálja formába rázni a Valencia elleni bajnokin valamelyik védekező középpályását, Sami Khedirát, Asier Illarramendit vagy Lucas Silvát.

Rovatok