Index Vakbarát Hírportál

Guardiola: Nem mondom el, mit gondolok Messiről

2015. május 7., csütörtök 11:41

Pep Guardiola Bayern-edző a Barca-Bayern-BL-elődöntő előtt azt mondta, Messit nem lehet tartani. Hetvenöt percig mégis sikerült nekik valahogy, ám akkor öt percen belül kétszer villant az argentin, és eldöntötte a meccset. 

"Nem mondom el, mit gondolok Messiről - titokzatoskodott Guardiola, majd pont ugyanarról beszélt, amit a Barca-tréner Luis Enrique is hangsúlyozott: "Nem csak Leóból áll ez a csapat, ott van Neymar, Suarez, nagyszerű emberek mind a védőik, mind a támadóik".

A Bayern-taktika egyértelmű volt: "Arra törekedtünk, hogy Messit minél jobban kizárjuk a játékból, és 15 percre kerültünk egy igen kedvező eredménytől".

Az utolsó negyedórában viszont minden összeomlott, Neymar gólja a hosszabbításban végzetes lehetett, a németeknek négy góllal kell nyerniük a visszavágón, ha tovább akarnak jutni.

Guardiola az esélyeknek megfelelően értékelt: "Nagyon büszke vagyok erre a csapatra és ezekre a játékosokra. Három hónapja folyton problémáink vannak, de ideértünk, és megnyertük a Bundesligát. Nehéz év volt, nagyra becsülöm, amit teljesítettek az embereim. Gratulálok a Barcának a győzelemhez, készülünk Münchenre."

Rengeteg volt a sérültjük, szerdán sem játszhatott Ribery, Robben és Alaba, három kulcsemberük, akik kedden sem térhetnek még vissza.

Rovatok